Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
300 KčRegistracePřihlášení300 KčKošík
DomůDomůInspirace

5 tipů na nepečené cukroví bez cukru a mouky

Barbora Votavová · 17. listopadu 2020

Připravte si vánoční cukroví tak, abyste ani po nejoblíbenějších svátcích v roce nemuseli mít výčitky svědomí. Vyzkoušejte několik tipů nepečeného cukroví, které pro vás připravila naše slovenská copywriterka Viola Hojstričová a ve kterých není v nich ani gram mouky nebo rafinovaného cukru. V žádném případě ale nerezignovala na dokonalý kulinářský zážitek!

Raw kakaové bochánky

Připravte si:
- ½ hrnku mandlí,
- ½ hrnku vlašských ořechů,
- 1 a ½ lžíce kvalitního kakaa,
- 3 lžíce kokosového oleje.

Mandle a vlašské ořechy rozmixujeme a přidáme k nim kakao a kokosový olej. V misce si pak hmotu pěkně zpracujeme a vytvoříme tužší těsto. Když je směs dobře promíchaná, namočíme si ruce do studené vody a tvarujeme kuličky. Ty pak položíme na pečicí papír a stlačíme palcem. Nahoru pak přidáme kešu nebo vlašský oříšek a máme hotovo.

Brownies jinak

Budete potřebovat:
- 150 g mandlí,
- 50 g vlašských ořechů,
- 2 lžíce skořice,
- 1 hrnek datlí,
- 4 lžíce kvalitního kakaa,
- papírové košíčky.

Datle si alespoň na 10 minut namočíme do vody. Mezitím tím rozmixujeme mandle a vlašské ořechy na mouku. Poté sypkou směs smícháme s kakaem a skořicí.
Namočené datle s trochou vody rozmixujeme na kaši a přidáme k naší směsi. Vznikne nám velmi hutná hmota, kterou už jen naaranžujeme do papírových košíčků.

Hruškové kokosky

Budete potřebovat:
- 1 velká hruška,
- 6 lžic + hrnek strouhaného kokosu,
- 2 lžíce medu.

V mixéru rozemeleme 6 lžic strouhaného kokosu na kaši, poté přidáme hrušku bez jadřince a zase mixujeme.
Do mokré směsi přimícháme med a zbytek kokosu. Pak už jen v ruce vytvarujeme kuličky a dáme alespoň na 7 hodin do sušičky.

Kakaové kuličky

Budete potřebovat: - ½ hrnku mandlí,
- ½ hrnku kešu,
- 5 sušených datlí,
- 1/8 šálku sušeného kokosu,
- 2 lžíce kvalitního kakaa,
- 2 lžícemedu,
- 4 lžíce kokosového oleje,
- špetka vanilkového extraktu,
- kakaový prášek na obalení.

Představujeme vám jasného favorita všech mlsounů v Bonami.
Když Viola přinesla cukroví do kanceláře, tyhle zatraceně dobré kuličky zmizely z talíře jako první. A jak na ně? Nejprve si namočíme do vody kešu (asi na 2 hodiny) a datle (na 15 minut).
Poté všechny ingredience rozmixujeme do husté pasty a vytvoříme z ní kuličky. Ty pak obalíme v kakaovém prášku a dáme alespoň na hodinku vychladit do lednice.

Mrkvovo-jablečné perníčky

Připravte si:
- 1 hrnek drtě, která zůstala po odšťavnění jablka a mrkve,
- 1 hrnek lněného semínka (dopředu namočeného ve vodě),
- 1 hrnek kešu,
- 2 lžíce medu,
- 1 lžíce skořice,
- 2 lžíce citronové šťávy,
- kokosový olej na vymazání.

Vše spolu rozmixujeme ve výkonnějším mixéru. Pokud by se vám směs nezdála dostatečně pevná, přidejte ještě kešu oříšky.
Připravené těsto dáme na pečící papír, který si dopředu potřeme kokosovým olejem, aby se těsto nelepilo.
Na těsto přiložíme druhý kus pečícího papíru, rovněž potřený kokosovým olejem. Přes papír vyválíme těsto na tloušťku zhruba 3 mm. Pak už jen pomocí vykrajovátek vytvoříme perníčky, které dáme ještě na minimálně 7 hodin do sušičky.