Sleva 500 Kč nebo 2 000 Kč na váš nákup | Ušetřete →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Romantika a recept na bábovku od Mirky z blogu Chudnem jedlom

Je pravdou, že v interiéru jsme poslední měsíce trávili až nadprůměrný čas. Naštěstí nám počasí začíná přát a slibuje delší dny plné slunečních paprsků. Rozhodli jsme se vám spolu s Mirkou Chvostekovou z blogu Chudnem jedlom ukázat, jak můžete kousek své domácí romantiky přenést do krásné přírodní scenérie.

Vytvořte si svěží a něžné prostředí podtrhnuté přírodními motivy v podobě kvetoucích stromů, zeleně a čerstvého závanu voňavého jara.

Dekorativní osvětlení

Co je klíčem k dokonalé romantické náladě? Tu zaručeně vykouzlíte tím správným osvětlením pomocí svíček a svícnů.

Mirka vsadila na kameninový svícen v barvě použitých svíček a na poutavé dekorace pro rostliny použila drátěný koš s terakotovým květináčem a světlý úložný košík z mořské trávy.

Bonusovými faktory, které vám v exteriéru pomůžou navodit romantiku jsou také hlavně relaxační a osvěžující květinové vůně vaší zahrady.

Voňavá bábovka

Jaká by to však byla romantika bez dobrot na stole... Mirka je na Slovensku známá jako úspěšná foodblogerka zaměřená na zdravou formu stravování. Díky tomu se jí podařilo shodit neuvěřitelných 22 kg nadváhy a své rady a tipy na výživná, zdravá jídla dnes sdílí s dalšími nadšenci pro zdravý životní styl na svém blogu Chudnem jedlom.

A protože láska prochází žaludkem, Mirka si pro vás na závěr připravila malé překvapení v podobě voňavé bábovky. Dejte si však pozor! Její omamná vůně totiž může přilákat sousedy z okolí na návštěvu.

Bábovka s tvarohem a mrkví osvěžená vanilkou a kůrou z citrónu

Na přípravu receptu budete potřebovat:
250 g polohrubé mouky
• 250 g tvarohu
• 250 g očištěné mrkve
• 220 g másla
• 100 g kokosového cukru
• 100 g medu
• 4 vejce
• 1 prášek do pečiva bez fosfátů
• 2 čajovou lžičku jedlé sody
• 1 polévkovou lžíci kakaa
• citrónovou kůru
• špetku vanilky

1. Rozmíchejte máslo, cukr, med a žloutky. Pak do nich přidejte tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a jedlou sodou.
2. Následně se směsi přidejte jemně nastrouhanou mrkev. citrónovou kůru a vanilku.
3. Do těsta na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků.
4. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte moukou, vlijte těsto a uhlaďte povrch.
5. Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů přibližně 50 minut.

TIP: Bábovku po vychladnutí vyklopte z formy, polejte hořkou čokoládou a posypte sušeným kokosem nebo mletými pistáciovými ořechy.

Nechte si chutnat ♥