Je hezké počasí a vy chcete uspořádat grilování na terase nebo na zahradě? Skvělý nápad! Potřebujete jen gril, který vám poskytne rychlé, chutné a zdravé jídlo a venkovní nábytek doplněný světly, abyste se mohli bavit i po setmění.
Food bloggerka Diana Oana (@cantboilanegg) připravila chutné a snadné menu s grilovaným mořským vlkem, podávaným se salátem se zapečenou cuketou a kozím sýrem. V letním menu samozřejmě nesmí chybět osvěžující limonáda nalitá z krásné karafy! Zkusíte to taky?
• 4 červené mořské ryby, vykuchané
• 1 bio citron nakrájený na plátky
• několik snítek čerstvého rozmarýnu
• olivový olej
• sůl a pepř
1. Mořského vlka důkladně omyjte a zbavte ploutví. Není nutné odstraňovat šupiny.
2. Dovnitř mořského vlka vložte dva nebo tři plátky citronu a snítku čerstvého rozmarýnu.
3. Mořského vlka potřete z obou stran trochou olivového oleje.
4. Položte mořského vlka kolmo k rozpálenému grilu a opékejte ho 5-6 minut z každé strany.
5. Mořského vlka pokapejte citronovou šťávou a podávejte s cuketovým salátem.
• 150 g baby špenátu/fetidy
• 2-3 cukety
• olivový olej
• 1 stroužek česneku
• sůl a pepř
• semena borovice
• kozí sýr nebo sýr feta (podle chuti)
1. Listy baby špenátu důkladně omyjte a osušte.
2. Cuketu nakrájejte podélně na 4-5 mm silné plátky.
3. Smíchejte 2-3 lžíce olivového oleje se stroužkem rozmačkaného česneku a potřete jím plátky cukety.
4. Posypte je solí a čerstvě nastrouhaným pepřem a plátky cukety opékejte na grilu 2-3 minuty z každé strany.
5. Do mísy dejte listy baby špenátu a přidejte uvařené plátky cukety.
6. Zakápněte trochou olivového oleje, přidejte několik piniových pupenů a několik kousků kozího sýra nebo sýra feta (podle chuti).
7. Salát podávejte s mořským vlkem.
• 1 l čisté/minerální vody
• lístky máty
• jahody
• med
• 2 bio citrony
1. Jahody nakrájejte na plátky a vložte je do džbánu.
2. Listy máty nasekejte najemno a přidejte je k jahodám.
3. Nakrájejte dva nebo tři plátky citronu a přidejte je do karafy.
4. Citrony rozkrojte napůl a vymačkejte z nich šťávu pomocí odšťavňovače. Jahody a mátu zalijte citronovou šťávou.
5. Doplňte čistou nebo minerální vodou
6. Limonádu podávejte tak, jak je, nebo oslazenou medem.
7. Chcete-li vypadat elegantněji, můžete nakrájet celou jahodu a připevnit ji na sklenici.