Až -60 % na prémiové značky | Ušetřete ještě dnes →
Jaro doma i venku | Inspirujte se →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Raclette recepty: Lehké vegetariánské pokrmy na stolním grilu

Konec horkého letního dne láká k tomu, abychom se se svými blízkými uchýlili na terasu nebo balkon a užili si společné jídlo při západu slunce. Pro přípravu lehké večeře bude stačit málo. Sklenka vína, kvalitní suroviny a stolní gril.

Připravte si dva vegetariánské recepty podle food bloggerky Diany Oany.

Bruschetta se sýrovým krémem feta a zralým ovocem

Suroviny

  • několik plátků chleba/bagety
  • 200g sýru feta
  • 3-4 lžíce olivového oleje
  • jedna až dvě lžičky medu
  • trocha studené vody
  • několik lístků bazalky

Postup

Sýr feta, olivový olej, med a vodu vložte do mísy mixéru a rozmixujte do krémové konzistence.

Broskve nakrájejte na 6-8 plátků, jahody můžete nechat vcelku nebo je rozkrojit na polovinu, pokud jsou velké.

Plátky chleba a broskve opečte na grilu.

Jahody a cherry rajčátka vložte do raclette pánvičky a grilujte na středním/vysokém plameni, přičemž po prvních 5 minutách zkontrolujte, zda jsou hotová. Poté je vyjměte z pánvičky.

Plátky chleba potřete krémovým sýrem feta, na který položte ovoce a plátky grilované broskve.

Na bruschettu položte i několik lístků bazalky a podle chuti přidejte med.

Caprese s houbami

Suroviny (na dvě porce)

  • čtyři velké žampiony
  • malé kuličky mozzarelly
  • třešňová rajčata
  • sůl, pepř a česnek
  • čerstvé lístky bazalky
  • balzamikový ocet

Postup

Houby omyjte a očistěte. Z hub oloupejte stopky.

Cherry rajčátka a kuličky mozzarelly rozkrojte na poloviny.

Do každé z nich vložte kuličky mozzarelly a cherry rajčátek (po 3-4 kusech).

Houby položte na gril a opečte. Pro získání křupavé kůrky doporučujeme v opékat 3-5 minut na středním ohni.

Po uvaření položte houby na lůžko z rukoly, pokapejte je balzamikovým octem a přidejte několik lístků čerstvé bazalky.

Podávejte s bílým nebo růžovým vínem.