Už se známe? Přihlaste se, prosím.

nebo
Přihlásit se přes Facebook
Již 2,5 milionu uživatelů

Přidejte se i vy k 2,5 milionu členů a získejte 100 Kč na svůj první nákup.

Přidejte se i vy k 2,5 milionu členů a získejte 100 Kč na svůj první nákup.

Nábytek a bytové doplňky se slevou až 70 %

  • Designové kousky, které jinde nenajdete
  • Věrnostní odměny
  • Každý den nové akční nabídky
  • 90 dní na vrácení bez starostí
nebo
Vstoupit přes facebook

Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok

Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok
Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde
ok

Zaregistrujte se a získejte kredit 100 Kč.

  • sluzebnicek@bonami.cz
  • |
  • 232 005 040
232 005 040

Všechny chutě Francie

Francie je lákadlem pro mnohé z nás. Na tomhle výletě s Bonami ale vynechme architekturu a umění, objeďme celou zemi a pojďme se Francouzům podívat přímo do kuchyně!

Sdílejte kampaň | Kampaň již skončila

Paříž, dáma všech měst

Paříž je plná gurmánských zážitků. A ačkoliv se může zdát uspěchaná, je to místo, kde si každý najde čas na chvilku klidu u kávy nebo vína a něčeho k zakousnutí.

Bienvenue! ♥

Crêpes

100 g hladké mouky, špetka soli
1 lžíce cukru, 2 velká vejce
1 lžíce slunečnicového oleje
300 ml polotučného mléka

Na těsto smíchejte mouku, sůl a cukr. Vmíchejte vejce, olej, mléko.
Pánev zlehka potřete olejem a po malých dávkách lijte těsto. Jakmile crêpe zezlátne, obraťte ji a opékejte po druhé straně asi půl minuty.

Podávejte s marmeládou, zmrzlinou nebo s čokoládou.

Makronky

120 g jemně mletých mandlí
150 g moučkového cukru
50 g krupicového cukru
3 bílky
červené potravinářské barvivo

Mandle a moučkový cukr rozmixujte do hladka. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem, přidejte barvu a vyšlehejte pevný sníh. Přisypejte mandlovou směs.
Cukrářským sáčkem nastříkejte na plech malá kolečka. Předehřejte troubu na 150 °C.
Pečte 10–12 minut.

Bretaň a Normandie

Vítejte v ráji hojnosti! Jsme na oceánském pobřeží, kde se stoly prohýbají pod tíhou čerstvých ryb. V Bretani ochutnejte skvělé sýry. A k tomu všemu pořádnou porci zeleniny a ovoce z okolních sadů a polí!

Beignets, sladké jablečné kroužky

4 jablka
1 vanilkový cukr, 1 kypřící prášek
cukr, špetka soli
200 ml mléka, olej
2 vejce

Smíchejte mouku, kypřící prášek a sůl. Přidejte 2 vejce, lžíci oleje, mléko. Jablka oloupejte a nakrájejte na silná kolečka. Poprašte vanilkovým cukrem. Obalte v těstě a smažte z obou stran. Po vyjmutí z oleje obalte v krupicovém cukru.

Mouclade, slávky s omáčkou

2 kg slávek
500 ml bílého vína
kari, snítka petržele, cibule
125 ml smetany, oříšek másla

Na másle opečte cibuli. Přidejte slávky, bílé víno, petržel a vařte 5 minut. Vyjměte slávky. Do vývaru přidejte lžičku kari a smetanu. Zamíchejte. Slávky proberte. Ty co se během vaření neotevřely, vyhoďte. A teď jen dobrou chuť!

Severní Francie

Zde dávají špičkoví kuchaři hutným německým jídlům francouzskou eleganci. Můžete tu ochutnat poctivé kachní paštiky, sušené šunky i kvalitní zavařeniny. A na co nezapomenout? No přece na slavné slané koláče!

La Flamiche, pórkový koláč

listové těsto, 1 lžíce másla, 2 vejce
100 g sušené nebo anglické slaniny
1–2 pórky, 250 ml smetany ke šlehání
200 g ementálu, sůl a pepř

Vyložte formu těstem a to propíchejte vidličkou. Na másle opečte slaninu, přidejte nakrájený pórek. Vmíchejte smetanu, 2 vejce, ementál, sůl a pepř. Vlijte na těsto a pečte na 220 °C 30 minut.

Slunný jih

Jih Francie je silně ovlivněn Středozemním mořem. V kuchyni se hojně používá zelenina, ryby a olivový olej. Čím více na východ jdete, tím znatelněji je cítit vliv Itálie. A to v kuchyni není nikdy na škodu, co myslíte?

Bujabéza

2,5  kg filetů z různých mořských ryb, krevety, 4 stroužky česneku
2 cibule, 1 pórek, 4 rajčata
kedlubna, bobkový list, šafrán
pomerančová kůra, olivový olej
100  ml bílého vína, sůl a pepř

Ryby zalijte třemi litry vody, uvařte. V pánvi osmahněte zeleninu. Po pěti minutách ji přidejte do polévky, dochuťte kořením. Čtvrt hodiny vařte. Vsypte krevety a vlijte víno. Maso vyjměte, rozdělte na kousky a vraťte do polévky. Ozdobte strouhanou kůrou a lístky bylinek.

Olivová tapenáda

140 g oliv, 1 lžíce kaparů
2 stroužky česneku
3 sardelové řezy
1 lžička chilli, hrst bazalky, hrst petrželky
60 ml olivového oleje

Olivová pomazánka nadchne všechny a hravě zažene malý hlad. Je to jednoduché: všechny ingredience rozmixujte.
Podávejte s čerstvou nebo opečenou bagetou.

Všichni ke stolu!

A jak Francouzi vlastně stolují? Je to jedno, hlavně když jsou všichni spolu. Francouzi jsou schopni ošidit se o oběd, ale o společnou večeři nepřijdou nikdy.

A taková večeře trvá i tři hodiny! Tak bon appétit!

Už odcházíte? Stačí 10 vteřin a získáte spoustu výhod!

Vytvořte si zdarma účet na Bonami a ihned získáte 100 Kč na svůj nákup i přístup k dalším prémiovým funkcím.​

  • Hlídání nedostupných produktů
  • Ukládání oblíbených kousků na příště
  • Věrnostní odměny a kredity na nákup
  • VIP zákaznický servis
nebo
Vstoupit přes facebook

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.