Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok

Otevřeli jsme naši první Bonami prodejnu.Podívejte se, co všechno vás v ní čeká

DomůDomůInspirace
Další inspiraceZahrada ve francouzském stylu

Osvojte si umění grilování

Ať už si pořizujete první gril nebo máte pár BBQ sezón za sebou, vždy je přeci co zdokonalovat. Ověřte si na našich tipech, zda váš pověstný stejk nemůže být ještě o něco šťavňatější. Do rukou vám dáme to správné náčiní, pořádné příbory a navíc vás vybavíme zlatým pravidlem pro skvělou marinádu.

Jak rozpálit gril, aby žár neuhasl

Dřevěné uhlí rozložte do tvaru kužele. Gril rozpalte přírodním podpalovačem. Potom ho obložte dalším uhlím a počkejte až se rozhoří. Jakmile se rozhoří, přidávejte k nim postupně další a počkejte až se znovu propálí.

Potom je naskládejte na celou plochu grilu a položte na ně rošt potřený olejem. Uhlíky přidávejte každých 30 minut, abyste udrželi správnou teplotu.

Jak grilovat, aby to mělo šťávu

Ještě než začnete grilovat, nechejte maso tzv. natemperovat, neboli odležet v pokojové teplotě. Příliš vychlazené maso by přišlo o svou šťávu a chutnalo jako podrážka.

Ze stejného důvodu do masa nepíchejte vidličkou, ale použijte obracecí kleště.

Maso či zeleninu před grilováním osušte od marinády. Stékající tuk do žhavých uhlíků zbytečně vytváří nezdravé látky a páchnoucí kouř.

Grilování si vyžaduje načasování

Pohlídejte si maso na grilu jako pravý profesionál. Nejdříve sundejte z grilu kuřecí prsa, kterým stačí cca 5 minut. Vepřové a hovězí maso nechte na roštu 5–10 minut a nevykoštěná kuřecí stehna kolem 35 minut.

I když je to těžké, nechte maso ještě na pár minut odležet, než se do něj zakousnete. Šťáva tak nevyteče na talíř a chuťový zážitek bude intenzivnější.

Marináda 3v1

Stejně jako musí mít každá nevěsta něco modrého a něco pújčeného, každá správná marináda musí obsahovat:

Něco kyselého: Šťáva z citronu, ocet, pivo nebo víno.

Něco s enzymy: Olivový olej, jogurt, majonéza, mléko, med, ananasový džus.

Koření a bylinky: Česnek, cibule, nastrouhaný zázvor, červená paprika, citronová kúra.

Už odcházíte? Stačí 10 vteřin a získáte spoustu výhod!

Vytvořte si zdarma účet na Bonami a ihned získáte 100 Kč na svůj nákup i přístup k dalším prémiovým funkcím.​

  • 1000+ nových kousků každý den
  • Speciální akce pro registrované
  • Doprava zdarma od 1 500 Kč
  • 365 dní na vrácení bez starostí
nebo
Vstoupit přes facebook

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.