Konec nezdravému popcornu plnému chemikálií. Nyní si můžete připravit zdravou verzi oblíbené filmové pochoutky pohodlně doma, a rovnou klidně se zdravým kokosovým olejem. Příchutím se navíc nekladou meze, je jen a jen na vás, jakou zvolíte.
No nejsou designéři z Joseph Joseph chlapíci?
Návod na přípravu:
• Ujistěte se, že je silikonová miska pevně usazena ve vnější míse.
• Misku naplňte cca 50g kukuřice. Neplňte více než po rysku maximálního plnění.
• Mísu zakryjte víkem, vložte do mikrovlnné trouby a zapněte na plný výkon. Příprava bude trvat 1,5 – 5 minut v závislosti na výkonu vaší trouby. • Pozorně poslouchejte a troubu vypněte v okamžiku, kdy se rychlé praskání kukuřice zpomalí na 2-3 vteřiny mezi jednotlivými prasknutími. Pokud vidíte kouř nebo cítíte pálení, troubu ihned vypněte.
• Nádobu s víkem opatrně vyjměte z trouby. Mísu s víkem držte pevně za okraj, otočte a proklepávejte po dobu cca 15 vteřin. Zrnka, která zůstala zavřená, vypadnou otvory ve víku.
• Sejměte víko a přidejte dochucující / aromatizující ingredience.
• Víko znovu nasaďte a obsah důkladně protřepejte.
• Po sejmutí víka můžete servírovat.
Dbejte opatrnosti – jednotlivá neupražená zrnka mohu být stále přítomna.
Tipy:
Je-li popcorn připálený, snižte příště výkon vaší mikrovlnné trouby. Nezapomeňte kontrolovat datum spotřeby kukuřice. Starší a suchá zrnka nebudou praskat stejně rychle jako čerstvá.