Už se známe? Přihlaste se, prosím.

nebo
Přihlásit se přes Facebook
Již 2,5 milionu uživatelů

Nábytek a bytové doplňky se slevou až 70 %

Vstupte a objevte tisíce nových kousků pro svůj domov se slevou až 70 %.

Přidejte se i vy k 2,5 milionu členů a získejte 100 Kč na první nákup.

  • Designové kousky, které nikde jinde nenajdete
  • Věrnostní odměny
  • Každý den slevy až 70 %
  • 90 dní na vrácení bez starostí
nebo
Vstoupit přes facebook

Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok

Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok
Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde
ok

Registrujte se a získejte okamžitý přístup k prémiovým funkcím

sluzebnicek@bonami.cz | 232 005 040

232 005 040
Rostou, hurá na ně!

Rostou, hurá na ně!

Houby rostou, tak se vydejte na zdravou procházku, nasbírejte plné koše a pak si užívejte lahodné chuti pokrmů, které se bez hub neobejdou. Chodit do lesa na houby, to je taková česká specialita. Zkuste se o tom zmínit ve Skandinávii, Anglii nebo třeba ve Španělsku a nikdo vám neuvěří.

Sdílejte kampaň | Kampaň již skončila
Hurá na ně!

Houbařská výbava

Máme pro vás kompletní houbařskou výbavu, aby vás v lese na lovu hub nic nezaskočilo.

• Bez nože ani ránu!
Nádoby na sběr
Nádobí na snadné zpracování
Lahodné recepty

Plný plecháček!

V lese nerostou jenom houby - lahodné lesní jahody, borůvky anebo brusinky jsou také laskominou k pohledání. Sbírejte je do klasiky, jakou jsou plecháčky ♡

Hurá na ně!

Co s nimi?

Houby máte nasbírané, košíky se vám prohýbají a vy tápete, co
s takovým bohatstvím? Máme recepty na:

• Houbový guláš
• Houbový kuba
• Sušené houby do zásob
• Nakládané houbičky

Houbový guláš

Potřebujeme: 3 cibule • 500 gramů hub • 1 lžíce oleje • 1 litr vývaru • zauzenou papriku • drcený kmín • pepř • sůl • smetanu/mouku dle potřeby

Na oleji osmahneme na jemno pokrájenou cibuli, dokud nezhnědne. Čím tmavší bude cibule, tím tmavší bude i výsledný guláč. Na zhnědlé cibulce orestujeme na plátky či kostky nakrájené houby. Zasypeme zauzenou paprikou, přidáme kmín, pepř a sůl dle chuti. Zalijeme vývarem a zvolna táhneme alespoň hodinu.
Výslednou hmotu buď naředíme horkou vodou, nebo zahustíme smtanou či moukou.
• Tuto pochoutku vařte z lesní směsi hub, jen tak vynikne opravdové aroma.

Houbový kuba

Potřebujeme: 200 gramů krup • 150 gramů hub • 3 stroužky česneku • 2 cibule • sušená majoránka • drcený kmín • pepř • sůl

Nejprve vsypte kroupy do hrnce a zalejte je vodou tak, aby je hladina přesahovala o cca 1 cm. Nechte hodinu odstát, poté slejte. Zalejte je novou vodou a vřte zhruba 20 minut. Sceďte. Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na tuku na pánvi, přidejte houby, koření dle chuti, poté kroupy a nakonec česnek. Pekáček vytřete máslem, vložte kroupovou směs a pečte v troubě na 180 °C asi 20 minut.
• Tradiční vánoční pochoutka přijde vhod i v létě!

Pečte s houbami!

Nejen kuba se peče s houbami!
Zkuste navrstvit houby na vaši oblíbenou pizzu!

Pokud pečete štrúdl naslano, zkombinujte karamelizovanou cibuli, špenát, feta sýr a orestované houby.

Usušte je!

Když máte štěstí a máte úlovek opravdu veliký, myslete na zimní měsíce, kdy nic nezahřeje lépe než poctivá domácí bramboračka s houbami. A ty sušené jsou nejlepší! ♡

Jen pozor, nesušte je jako vaše babičky na novinách, tiskařská barva není nejzravějším kořením do polévky. Vyskládejt tenké plátky na plech vyložený pečicím papírem!

Kyselé houbičky

Potřebujeme: houby (nejlépe tvrdé a malé) • slakokyselý nálev • koření (kmín, sůl, pepř, hořčičné semínko) • dle chuti čerstvou zeleninu a cibuli

Sladkokyselý nálev připravíte smícháním 1 dílu 8% octa s 2 až 3 díly vody (záleží na chuti budoucích strávníků). Pokud jsou houby hodně tvrdé, nejprve je blanžírujeme. Vložte je do vroucí slané vody a 5 minut povařte. Sceďte a propláchněte pod studenou tekoucí vodou. Poté naskádejte do sklenic, ozdobně plátky čerstvé zeleniny, zalijte nálevem a zavařujte 30 minut při 90 °C.

• S kořením to nepřehánějte, ať vynikne aroma hub samotných.

Už odcházíte? Stačí 10 vteřin a získáte spoustu výhod!

Vytvořte si zdarma účet na Bonami a ihned získáte 100 Kč na svůj nákup i přístup k dalším prémiovým funkcím.​

  • Hlídání nedostupných produktů
  • Ukládání oblíbených kousků na příště
  • Věrnostní odměny a kredity na nákup
  • VIP zákaznický servis
nebo
Vstoupit přes facebook