Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok

Na Bonami najdete nejširší nabídku produktů pro svůj domov. Podívejte se, co všechno pro vás máme >>>

Na Bonami najdete nejširší nabídku produktů pro svůj domov. Podívejte se, co všechno pro vás máme >>>

DomůDomůInspirace
Další inspiraceDoplňte svůj outfit o originální české Ko-ra-le

Tato nabídka již není aktuální, ale máme pro vás připraveno spoustu dalších.

Nová inspirace

Vyzkoušejte recepty na velikonoční lahůdky z 5 zemí

V jistém smyslu jsme se letos postili všichni. Na rozdíl od toho tradičního půstu jsme se však hromadně nevzdali masa ani jiných pokrmů a tento proces neskončí se svátky jara. Současný omezený režim si ale můžeme osladit u slavnostní tabule a ochutnat třeba nové tradice.
Z naší mezinárodní Bonami rodiny jsme vybrali ty nejoblíbenější velikonoční dobroty. Bez čeho si hodování neumí představit na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku a u nás?

Klasický český beránek

2,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 balíček vanilkového cukru
2 vejce
špetka soli
špetka kůry z bio citronu
1 balíček prášku do pečiva
0,5 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 lžíce rumu
Hladce umíchané těsto pečeme ve vysypané formě 40 - 50 minut na 180 °C. Následně necháme vychladnout a teprve poté vyklopíme. Beránka můžeme pocukrovat, polít bílkovou polevou či čokoládou. Nesmíme ale zapomenout na mašli kolem krku.

Mazanec ze Slovenska

Recepty našich slovenských sousedů se v mnohém shodují s těmi tuzemskými a ani u nich nesmí dozlatova upečený hřeb velikonoční tabule chybět. Máte-li chuť ale vyzkoušet něco trochu nového a nebo vám klasické pečení komplikuje lepková intolerance, máme pro vás zdravější variantu.
2 vejce
150 g třtinového cukru
200 ml vlažného mléka
120 g rozpuštěného másla
velký panák rumu a šťáva a kůra z 1 bio citronu
120 g pohankové mouky a 100 g rýžové mouky
100 g strouhaného kokosu a hrst rozinek
14 g sušeného droždí
1 špetka šafránu, 1 čajová lžička kurkumy, 5 hřebíčků
1 badyán a loupané mandle

Velikonoční jidáše

Podobné těsto jako na mazanec využijete i při pečení jidášů. Uválejte je do menších snopců a potřené vejcem pečte 20 minut.

Žlutý tvaroh z Maďarska

Recept je plný vajíček, velmi jednoduchý, voní vanilkou a vyniká pastelově žlutým odstínem.
0,5 l mléka
5 vajec
2 polévkové lžíce cukru (dle chuti)
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
Rozšlehaná vejce vařte ve sladkém mléce do dosažení tvarohové konzistence. Pak zavažte do staré záclony (která dodá dekorativní strukturu) a nechte 2 hodiny odkapat. Před podáváním vychlaďte v ledničce.

Dušené jehněčí po rumunsku

1 kg jehněčího
12 jarních cibulek
12 česnekových natí
300 ml rajčatové omáčky
1 lžíce rajčatového protlaku
1 snítka čerstvého petržele
100 ml oleje
1 snítka čerstvého kopru
sůl a pepř
Nakrájené maso opražte na oleji a nechte dusit s hrnkem vody. Průběžně odstraňujte pěnu. Přidejte cibuli a česnek, následně rajčatovou omáčku a hrnek horké vody. Osolte, přidejte bylinky a nechte celé povařit 15 minut.

Polský mazurek

Tento koláč upoutá už na pohled krásnou mřížkou a neodolatelně voní.
17 dkg hladké pšeničné mouky
8 dkg bramborového škrobu
5 dkg cukru
15 dkg studeného másla
1 vejce
Máslo prohněťte se sypkými surovinami a přidejte vejce. Těsto nechte v lednici odpočinout. 2/3 dejte do nepřilnavé formy a propíchejte vidličkou. 1/3 vyválejte a vytvořte mřížku. Tu upečte zvlášť. Po vychladnutí položte mřížku na korpus a střídavě zdobičkou plňte meruňkovým a malinovým džemem.

Zdobte dle fantazie

Variant mazurku je asi tolik, co různých frgálů a moravských koláčů. Nebojte se proto zapojit fantazii a dekorovat jej dle chuti.

Už odcházíte? Stačí 10 vteřin a získáte spoustu výhod!

Vytvořte si zdarma účet na Bonami a ihned získáte 100 Kč na svůj nákup i přístup k dalším prémiovým funkcím.​

  • 1000+ nových kousků každý den
  • Speciální akce pro registrované
  • Doprava zdarma od 1 500 Kč
  • 365 dní na vrácení bez starostí
nebo
Vstoupit přes facebook

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.