Tajine je báječný pokrm, který pochází ze severní Afriky a je hojně rozšířen v arabské kultuře. V receptech na tento exotický a kořením vonící pokrm často najdete jehněčí či kuřecí maso, různorodou zeleninu, batáty, rýži nebo kuskus. Voní také po bylinkách a chilli. Do Francie se dostal přes Alžírskou, jakožto bývalou francouzskou kolonii a dnes si ho můžete vychutnat jak v restauraci v Paříži, tak v menším podniku v Maroku. Pokud rádi zkoušíte nové chutě, je pro vás tajine jako stvořený ♥
Kónický tvar pokličky je ideální pro dlouhé vaření. Pára, která se kondenzuje ve špičce, totiž samovolně stéká po stěnách dolů a podlévá jídlo téměř sama. Zároveň můžete tento speciální hrnec využít i na rychlou přípravu v páře s minimem tuku. A experimentovat s novými chutěmi můžete jak na plotýnce, tak v troubě. Díky ruční výrobě je navíc každý kus opravdový originál. S přehledem si poradí s teplotami v rozmezí -20 °C až +270 °C.
O značce:
Francouzská rodinná firma Emile Henry je pojmem mezi všemi, kteří propadli umění pečení a vaření. Jejich ručně vyráběné keramické nádobí té nejvyšší kvality dává klasickému obědu novou tvář. Výjimečný vzhled, díky kterému nejen pečení, ale i samotné servírování v miskách a formách, gurmánským zážitkem přitom přináší od roku 1848.
Díky speciální technologii je keramika odolná proti nárazu a poškrábání, takže na ní můžete klidně krájet a používat ostré nástroje. Všechny skvosty značky Emile Henry jsou navíc vhodné do myčky na nádobí, mikrovlnné trouby a dokonce i do mrazáku.
Recept na nejlepší koláč máme každý jiný, ale pokud jde o to nejlepší nádobí na pečení, u všech znalců to vyhrává Emile Henry.