Milovaná sýrová bomba - to je fondue ♥ Tento pokrm, plný chutě a lásky k jídlu samotnému, sice
pochází ze Švýcarska, ale najdete jej i ve Francii. Krom sýrového fondue si také
můžete připravit masové nebo velmi populární čokoládové.
Jak si připravit klasické sýrové fondue?
Vezměte keramický
caquelon, čili nádobu na fondue, od
Emile Henry, vymažte ji rozetřeným česnekem a vložte dostatek nastrouhaného sýra a nalijte trochu bílého vína. Tuto směs pak na sporáku zahřejte a rozpusťte, dokud nevznikne táhlá sýrová hmota. Mezitím si nakrájejte chleba nebo bílou francouzskou bagetu na kousky, pro gurmány doporučujeme i na kostky nakrájené sladší jablko.
Caquelon přemístěte na stůl na hořák, který je součástí sady, a pohodlně se usaďte protože hostina začíná! K dochucení fondue doporučujeme směs mletého muškátového oříšku, bílého a černého pepře.
O značce:
Francouzská rodinná firma Emile Henry je pojmem mezi všemi, kteří propadli umění pečení a vaření. Jejich
ručně vyráběné keramické nádobí té nejvyšší kvality dává klasickému obědu novou tvář. Výjimečný vzhled, díky kterému nejen pečení, ale i samotné servírování v miskách a formách, bude gurmánským zážitkem přitom přináší od roku 1848.
Díky speciální technologii je keramika odolná proti nárazu a poškrábání, takže na ní můžete klidně krájet a používat ostré nástroje. Všechny skvosty značky Emile Henry jsou navíc
vhodné do myčky na nádobí, mikrovlnné trouby a dokonce i do mrazáku.
Recept na nejlepší koláč máme každý jiný, ale pokud jde o to nejlepší nádobí na pečení, u všech znalců to vyhrává
Emile Henry.