Zpomalte trochu ve vašem běžném životě a vychutnejte si kořenitost orientálního světa. Jídlo připravované v tajine se dostalo z Maroka do všech krajů, které jej obdivují pro jeho lahodnost. Díky kónickému tvaru se totiž odpařující tekutina dostane nazpět k surovinám, které se tak pomalu dusí. Jídlo si tak zachovává mnohem více chuti, šťavnatosti a u masa i křehkosti. Nemusíte se ale omezovat jen na orientální jídla, protože tajine se dá využít i na rizoto či klasickou přípravu masa.
Francouzská rodinná firma Emile Henry je pojmem mezi všemi, kteří propadli umění pečení a vaření. Jde o nádobí té nejvyšší kvality i výjimečného vzhledu, díky kterému nejen pečení, ale i samotné servírování v miskách a formách dává klasickému obědu novou tvář. Recept na nejlepší jídlo máme každý jiný, ale pokud jde o to nejlepší nádobí, u všech znalců to vyhrává Emile Henry.