3 jednoduché recepty na vánoční cukroví
Máme pro vás tři recepty na cukroví, které možná neznáte. Vyzkoušejte letos něco nového a upečte si třeba čokoládové věnečky nebo cukroví s krémem z vaječného likéru.
Cukroví s krémem z vaječného likéru
Těsto:
400 g hladké mouky,
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva,
100 g moučkového cukru,
2 zarovnané lžíce vaječného likéru,
2 žloutky,
200 g změklého másla,
Krém:
100 g změklého másla,
2 lžíce mascarpone pokojové teploty,
50 g moučkového cukru,
50 g bílé čokolády,
5 lžic vaječného likéru.
Z ingrediencí si vypracujte těsto, které necháme odležet dvě hodinky v lednici. Poté se pusťte do
vykrajování tvarů. Můžete využít embosovaný váleček nebo razítkovač. Vykrájené tvary přeneste na vymazaný plech a pečte na 180 stupňů asi 9 minut.
Vychladlé cukroví můžete začít zdobit. Připravte si krém. Vyšlehejte si změklé máslo a postupně
do něj zašlehejte 2 lžíce mascarpone pokojové teploty. Pozor, mascarpone musí být opravdu pokojové teploty, jinak by se vám krém srazil. Přidejte cukr, vaječný likér a rozpuštěnou bílou čokoládu. Zdobte pomocí zdobicího sáčku.
Upečte si netradiční cukroví s vaječným likérem