Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
100 KčRegistracePřihlášení100 KčKošík
DomůDomůInspirace

Zamilujte si prosecco: Tipy na letní drinky

Romana Böhmová · 12. května 2021

Taky jste si oblíbili víno s jemnými bublinkami provoněné kvetinami a ovocem? Prosecco je jen jedno, pochází z regionů Benátska (Veneto) a Furlansko-Julského Benátska (Friuli Venezia Giulia). Pojďte si připravit dva míchané koktejly. A mám pro vás i tip na chuťovky k nim.

Růžový Gordon's Pink Spritz

První tip na drink je plný čerstvých jahod, které já naprosto miluji. Stačí vám k němu pár surovin, které jen nalijete do sklenice na víno plné ledu, ozdobíte jahodami a máte připraveno. Hosté budou nadšení.

Co budete potřebovat na Gordon's Pink Spritz?

• 50 ml ginu Gordon's Pink

• 50 ml citrónové limonády

• 25 ml prosecca

• jahody na ozdobu

• kostky ledu

Jak na to?

1. Velkou sklenici na víno naplňte ledem.

2. Přidejte gin, citronovou limonádu a prosecco.

3. Nakonec ozdobte nakrájenými jahodami.

TIP: Pokud chcete mít drink ještě trochu zajímavější, zamrazte si předem do tvořítka na led i jahody, případně přidejte pro efekt drobné lístky máty.

Passion Fruit Prosecco

Zaručuji vám, že tento koktejl vás naprosto nadchne. Je lehce exotický a nádherně provoněný ovocem.

Budete potřebovat:

• 20 ml Cointreau

• 100 ml prosecca

• 1/2 čerstvého passion fruit

• kostky ledu

Jak postupovat?

1. Do nízké skleničky si dejte kostky ledu.

2. Přidejte Cointreau, prosecco a vydlabejte zhruba polovinu passion fruit i se semínky.

TIP: Pokud chcete kamarádky ohromit, připravte jim k drinkům infuzovanou vodu, protože na pitný režim se nesmí zapomínat. Stačí pouze do klasické vody přidat pár kousků jahod s mátou nebo maliny s borůvkami.

Dobré jídlo nesmí chybět – tip na jednoduché tapas

Vždycky, když připravuji nějaké pohoštění pro své přátele, snažím se tam zařadit spíše nějaké jednohubky nebo tapas a zeleninu. Tentokrát jsem připravila italské tyčinky Grissini , které jsem obalila prosciuttem a připravila k tomu avokádový dip. Na prkýnko jsem už pak jen přidala čerstvá rajčata a nakrájený kvalitní cheddar.

Tento styl pohoštění mám hrozně ráda a myslím, že na párty s blízkými je úplně nejlepší. Pokud chcete i něco sladkého, můžete připravit třeba cupcakes nebo dezert mini pavlova.

Připravte si:

• Grissini s prosciuttem a avokádovým dipem

• italské tyčinky Grissini

• kvalitní prosciutto

• 1 avokádo

• 1 jarní cibulka

• 2 cherry rajčata

• 60 g smetanového sýra (např. Lučina)

• sůl, pepř

• koriandr na ozdobu

• lískové oříšky na ozdobu

Jak na to?

1. Každou tyčinku obalte plátkem prosciutta.

2. Do vysoké nádoby si dejte vydlabaný vnitřek z avokáda, smetanový sýr a podle chuti osolte a opepřete.

3. Vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte.

4. Poté přidejte nadrobno nasekanou jarní cibulku.

5. Z cherry rajčátek odstraňte středy, nakrájejte je na drobné kostičky a přidejte do avokádového dipu.

Avokádový dip naservírujte do misky a ozdobte koriandrem a nasekanými lískovými oříšky. Teď už se stačí jen naladit a vaše kamarádky mohou zazvonit u dveří. Užijte si večer s přáteli.

Článek pro nás připravila foodblogerka Romana Böhmová. Mrkněte pro další inspiraci na její blog Na skok v kuchyni.