Pokud si lámete hlavu nad tím, k čemu tak nízký pekáč, odpověď je snadná. Na
papillote. Že jsme vám moc nepomohli?
Jedná se o metodu vaření pocházející z francouzské kuchyně, která využívá vaření v páře a ve vlastní šťávě zároveň. Skvěle se tak hodí na přípravu ryb a zeleniny.
Ale nikde není psáno, že tento chytrý kousek můžete využít jen na jednu věc. Stejně dobře v něm například
namarinujete lososa při přípravě skandinávského gravlax.
O značce:
Francouzská rodinná firma Emile Henry je pojmem mezi všemi, kteří propadli umění pečení a vaření. Jejich
ručně vyráběné keramické nádobí té nejvyšší kvality dává klasickému obědu novou tvář. Výjimečný vzhled, díky kterému nejen pečení, ale i samotné servírování v miskách a formách, bude gurmánským zážitkem přitom přináší od roku 1848.
Díky speciální technologii je keramika odolná proti nárazu a poškrábání, takže na ní můžete klidně krájet a používat ostré nástroje. Všechny skvosty značky Emile Henry jsou navíc
vhodné do myčky na nádobí, mikrovlnné trouby a dokonce i do mrazáku.
Recept na nejlepší koláč máme každý jiný, ale pokud jde o to nejlepší nádobí na pečení, u všech znalců to vyhrává
Emile Henry.