Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
100 KčRegistracePřihlášení100 KčKošík
DomůDomůInspirace

Co s vajíčky po Velikonocích? Máme pro vás 5 jednoduchých receptů

Iva Baltaretu · 1. dubna 2021

Taky během Velikonoc dostanete spoustu vařených vajíček a pak nevíte, co s nimi? Připravte si s námi skvělou snídani, svačinu nebo jednohubky k večernímu posezení.

Okurkové jednohubky s vejci a lososem

Přichystejte jednoduché chuťovky k vínu. Jsou lahůdkou samy o sobě, nebo třeba k čerstvé bagetce. Servírovat můžete na stylovém prkénku z teaku či akácie.

Na 5 kousků budete potřebovat:

• 1 okurku hadovku

• 2 vejce

• 30 gramů uzeného lososa

• 3 lžíce jogurtu

• Snítku kopru

• Sůl a pepř na dochucení

Jak na to?

1. Oloupejte okurku. Slupky nemusíte vyhazovat, využijte je na ozdobu.

2. Rozdělte okurku na 5 stejných špalíčků a vydlabejte jejich vnitřky.

3. Oloupaná vajíčka pokrájejte na malé kousky, stejně nakrájejte i lososa. Z lososa nechte pár proužků na dekoraci.

4. Smíchejte vajíčka a lososa s jogurtem, dochuťte solí, pepřem a nasekanými bylinkami.

5. Do vydlabaných okurek nandejte směs. Ozdobte kousky lososa, koprem a podávejte.

Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem

V březnu a dubnu je sezóna medvědího česneku. Jeho zelené lístky jsou zdravé a skvěle doplní jednoduchou vajíčkovou pomazánku.

Co na ni budete potřebovat?

• 4 uvařená vejce

• 4 lžíce majonézy

• Hrst medvědího česneku

• Malou cibulku

• Sůl a pepř na dochucení

Jak na to:

1. Uvařená vejce oloupejte a pokrájejte na malé kousky. Můžete využít kuchyňský kráječ na vajíčka.

2. Cibulku pokrájejte nadrobno, medvědí česnek na kousky. Pak vše smíchejte s vejci a majonézou.

3. Dochuťte solí a pepřem.

Tip: Můžete naservírovat v pita chlebu, nebo na pokrájené bagetky. Bohatě zdobte medvědím česnekem.

Bageta s vejci a se šunkou

Kombinace šunky a vajec je přímo skvělá. Využijte dostatek vařených vajíček a připravte si ji během pár minut. Doplňte zeleným salátem, máslem a získáte výživnou svačinu na jarní výlet.

Co budete potřebovat na vydatnou svačinu pro dva?

• světlou farmářskou bagetu

• 4 vařená vejce

• 20 dkg kvalitní šunky

• několik lístků salátu

• máslo na pomazání baget

Jak na to?

1. Rozřízněte bagetu a na obě vnitřní strany namažte máslo.

2. Vařená vajíčka oloupejte a nakrájejte na plátky.

3. Na bagetu naskládejte salát, vejce a šunku podle libosti.

Tip: Jestli máte rádi, můžete doplnit majonézou.

Vajíčková pomazánka s ředkvičkami

Recept na zdravější variantu vajíčkové pomazánky máme od Romany Böhmové z jejího blogu.. Pomazánka je skvělá na žitný chléb a nezapomeňte ji servírovat s dávkou zelených salátů, klíčků a bylinek.

Budete potřebovat:

• 2 vajíčka

• 120 g Lučiny Linie (část můžete klidně nahradit bílým jogurtem nebo cottage)

• 1 lžička dijonské hořčice

• několik kapek citrónové šťávy

• mikrobylinky nebo pažitka

• ředkvičky podle chuti

• nasekané oříšky na ozdobu (např. pistácie)

• pepř, sůl

Jak na to:

1. Vařená vajíčka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

2. Vejce dejte do misky, přidejte Lučinu, dijonskou hořčici, citrónovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete.

3. Hotovou pomazánku namažte nejlépe na žitný chléb. Nakonec ji ozdobte mikrobylinkami, na plátky nakrájenou ředkvičkou a nasekanými oříšky.

Tip: Pořiďte si stojan na vajíčka, využijete ho nejen během Velikonoc.

Recept na salát Niçoise [nisuáz] pro nás připravila Bára Říhová, je součástí její Vajíčkové kuchařky. Salát Niçoise pochází z francouzského Nice. Původně se skládal z čerstvé zeleniny, ančoviček, vajec a zálivky. Přidáváním dalších surovin dostal dnešní podobu. Je ideální jako lehký oběd nebo večeře.

Na salát pro 4 osoby budete potřebovat:

• 500 g maličkých brambor

• 300 g rajčat

• 1 malou skleničku oliv

• 4 vařená vejce

• 200 g tuňáka v plechovce

• mix salátových listů

• 150 g mražených nebo čerstvých zelených fazolek

Na zálivku:

• čtvrt hrnečku oleje

• 2 lžičky dijonské hořčice

• pár kapek šťávy z citronu

• sůl a čerstvě mletý pepř

Jak postupovat?

1. Brambory uvařte klasicky ve slupce, poté je oloupejte a nakrájejte na poloviny.

2. Vajíčka uvařte na tvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.

3. Rajčata nakrájejte také na čtvrtky.

4. Fazolky dejte na dvě minutky spařit a poté je přelijte studenou vodou, by si zachovaly barvu.

5. Suroviny na zálivku smíchejte dohromady. Vznikne vám vlastně taková emulze, můžete přidat i dva žloutky a budete mít majonézu.

6. Salát Nicoise se servíruje dvěma způsoby, buď vše promícháte a dáte na talíř/misku, nebo skládáte do talíře a každý si ho promíchá nebo nabírá sám, jak chce.

Tip: Nechce se vám dělat zálivka? Smíchejte olej s troškou šťávy z citronu. Super je salát posypat nasekanou hladkolistou petrželkou nebo třeba čerstvým tymiánem (ideálně citronovým).

Co ještě připravit z vařených vajíček a jak je skladovat?

• Vajíčko vám v lednici vydrží až 2 týdny, ale při pokojové teplotě jen 3 dny.

• Ze zbylých vařených vajíček připravte bramborový salát, kde bude více vajec.

• Ozdobte s nimi oblíbenou kulajdu nebo čočkový salát.

• Křen a vejce jsou úžasná kombinace. Stačí jen oloupat, pokapat horkým máslem a bohatě navrstvit čerstvě nastrouhaným křenem. Je to velká lahůdka.

• Klasika je dobrý chleba namazaný máslem s nakrájeným vajíčkem, solí a trochou pažitky.

Tip: Nemusíte se bát ani obarvených vajíček pod slupkou. Pokud jste použili speciální barvivo na vajíčka, je to v pořádku.

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.