1. Řepu omyjte, odřízněte konce na obou stranách, neloupejte.
2. Alobal pokapejte olejem, položte na něj řepu, osolte a opepřete.
3. Řepu dobře zabalte do alobalu a pečte v troubě předehřáté na 190 stupňů asi jednu hodinu.
4. Po upečení nechte řepu vychladnout a oloupejte slupku.
5. Nakrájejte řepu na kostičky a rozmixujte na hladké pyré.
6. V míse smíchejte hladkou mouku, vejce, žloutek, sůl, pyré z červené řepy a vypracujte hladké těsto.
7. Těsto zabalte do fólie a nechte ho dvě hodiny odpočívat při pokojové teplotě.
8. Pomocí strojku na tvarování těstovin nebo válečku těsto rozválíme na tenký plát.
9. Vykrojte srdíčka.
10. Na přípravu náplně smíchejte ricottu a parmazán. Nasekejte tymián a přidejte do náplně.
11. Náplň osolte a opepřete.
12. Do středu vykrojeného těsta dejte jednu lžičku náplně a slepte ji s dalším kusem těsta.
13. Vařte ve vroucí vodě, dokud ravioli nevyplavou. Nechte je několik vteřin povařit a vyndejte je.
14. Na pánvi asi tři minuty rozpouštějte máslo, a když začne vonět, přidejte lístky šalvěje nakrájené na malé kousky, pak přidejte sůl.
15. Hotové ravioli z červené řepy přelijte máslovo-šalvějovou omáčkou a posypte nasekanými vlašskými ořechy.