Až -20 % na zahradu | Ušetřete ještě dnes →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Recept na valentýnské ravioli

Inga Sujová
Inga Sujová
Bonami Blogger

Láska prochází žaludkem. Přesvědčte se o tom sami díky Mirce Chvostekové z blogu Chudnem jedlom, která připravila originální valentýnskou večeři inspirovanou italskou kuchyní.

Připravte si ravioli z červené řepy s ricottou ve tvaru srdíček, nalijte si k nim sklenku vína a užijte si nezapomenutelný romantický zážitek z večeře ve dvou.

Budete potřebovat:

Pečená červená řepa

  • 1 červená řepa
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • alobal

Ravioli z červené řepy

  • 300 g hladké mouky
  • 80 g pyré z červené řepy
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička soli

Náplň z ricotty a tymiánu

  • 200 g ricotty
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 50 g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Máslovo-šalvějová omáčka

  • 40 g másla
  • 2 lžíce nasekaných šalvějových lístků
  • sůl

Posyp

  • vlašské ořechy

Jak postupovat

1. Řepu omyjte, odřízněte konce na obou stranách, neloupejte.

2. Alobal pokapejte olejem, položte na něj řepu, osolte a opepřete.

3. Řepu dobře zabalte do alobalu a pečte v troubě předehřáté na 190 stupňů asi jednu hodinu.

4. Po upečení nechte řepu vychladnout a oloupejte slupku.

5. Nakrájejte řepu na kostičky a rozmixujte na hladké pyré.

6. V míse smíchejte hladkou mouku, vejce, žloutek, sůl, pyré z červené řepy a vypracujte hladké těsto.

7. Těsto zabalte do fólie a nechte ho dvě hodiny odpočívat při pokojové teplotě.

8. Pomocí strojku na tvarování těstovin nebo válečku těsto rozválíme na tenký plát.

9. Vykrojte srdíčka.

10. Na přípravu náplně smíchejte ricottu a parmazán. Nasekejte tymián a přidejte do náplně.

11. Náplň osolte a opepřete.

12. Do středu vykrojeného těsta dejte jednu lžičku náplně a slepte ji s dalším kusem těsta.

13. Vařte ve vroucí vodě, dokud ravioli nevyplavou. Nechte je několik vteřin povařit a vyndejte je.

14. Na pánvi asi tři minuty rozpouštějte máslo, a když začne vonět, přidejte lístky šalvěje nakrájené na malé kousky, pak přidejte sůl.

15. Hotové ravioli z červené řepy přelijte máslovo-šalvějovou omáčkou a posypte nasekanými vlašskými ořechy.