Chcete bydlet osobitě? Inspirujte se →
Až -15 % na koupelnu | Ušetřete ještě dnes →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Nadýchaná jablečná bábovka s ořechy

Bábovka je jeden z našich nejoblíbenějších doma připravovaných sladkých dezertů. Jablíčka už dozrávají, bedýnky se plní a byla by škoda, tyto dary podzimu nevyužít. Proto jsme si pro vás připravili recept, který spojuje chuť jablek a lahodné vláčné těsto. Vychutnejte si tuhle bábovku s vůní jablek a skořice třeba při sobotní odpolední kávičce.

Jaké ingredience budete na bábovku potřebovat?

  • 3 vejce,
  • 1 hrnek krupicového cukru,
  • 1/2 hrnku třtinového cukru,
  • 3 hrnky hladké mouky,
  • 1 hrnek oleje,
  • 1/4 hrnku mléka (záleží na šťavnatosti jablek),
  • 1 prášek do pečiva,
  • 2 lžíce rumu,
  • 2 lžičky skořice,
  • 1 lžička koření sladké pečení (nemusí být),
  • 3 jablka nakrájené na menší kostičky,
  • hrst nasekaných ořechů,
  • špetka soli.
  • Tip: Vyzkoušejte naše krásné formy na bábovky

    Postup, jak připravit bábovku:

    1. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Nepřilnavou formu na bábovku si vymažte máslem či sprejem na pečení.
    2. Nakrájejte si jablka na malé kostičky.
    3. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a přidejte olej, mléko a dvě lžíce rumu.
    4. Promíchejte všechny sypké ingredience a přidejte je do směsi. Suroviny promíchejte. Poté do těsta opatrně zapracujte nakrájená jablka a nasekané ořechy.
    5. Směs vlijte do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané moukou a pečte asi 50 minut na 180 stupňů, až špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
    6. Upečenou bábovku nechte 10 minut vychladnout ve formě a pak ji vyklopte na mřížku, nechte vychladnout.
    7. Před podáváním můžete bábovku posypat moučkovým cukrem.

    Další tipy, jak bábovku vyklopit a správně upéct, najdete v našem článku.