Už i u nás se říjen nese v duchu příprav na Halloween a s ním i příprava strašidelných oslav a dobrot. Kdo by si atmosféru plnou dýní a strašidel nechal ujít? Dá se říct, že Halloween se i u nás stává čím dál tím více oblíbeným svátkem.
My jsme si dnes pro vás připravili jednoduché halloweenské muffiny, krvavé prsty a dýňové bulky. Recepty jsou snadné, můžete je využít na skvělou oslavu.
Ingredience
Postup
1. Připravte si dýňové pyré. To vznikne tak, že dáte dýni uvařit doměkka. Pak ji scedíte a rozmixujete na hladkou kaši.
2. Udělejte si kvásek tak, že ve vlažném mléce rozdrobíte droždí. Přidejte lžíci cukru a mouky. Rozmíchejte a počkejte asi 20 minut, než kvásek zdvojnásobí objem.
3. Pak v míse zadělejte těsto. Všechny suroviny promíchejte, tedy přidejte i kvásek a dýňové pyré. Mělo by vzniknout hladké nelepivé těsto.
4. Nechte těsto kynout asi hodinu na teplém místě.
5. Pak těsto rozdělte asi na 16 kousků a ty lehce rozválejte na placičky. Doprostřed dejte náplň.
6. Pak těsto slepte a vytvarujte jako bochánky. Pomocí provázku bochánky svažte jako malé dárečky, aby vypadaly jako malé dýně. Neutahujte příliš, těsto ještě vykyne.
7. Bochánky nechte ještě 10 minut kynout a pak pečte v troubě asi 20 – 30 minut. Záleží opět na velikosti a vaší troubě.
8. Odstraňte provázky a dodělejte stonky třeba kouskem skořice.
Ingredience
Postup
1. Mouku, cukru, vanilkové aroma a kakao společně promíchejte a jemně prsty spojte s máslem. Pokud bude potřeba, přidejte mléko.
2. Zpracujte hladké a nelepivé těsto.
3. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň hodinu v lednici.
4. Z těsta vytvarujte malé válečky (z tohoto množství jich bude asi 12 – 15). Na dvou místech lehce promáčkněte a na výstupcích pak jemně nařežte, aby se vytvořily drobné rýhy jako na prstech.
5. Přilepte polovinu mandle.
6. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut.
7. Aby měly nehty strašidelný vzhled, oddělte po upečení mandli od prstů a přilepte ji rybízovou (nebo jinou výrazně červenou) marmeládou.
Postup
1. Připravte si dýňové pyré. To vznikne tak, že dáte dýni uvařit doměkka. Pak ji scedíte a rozmixujete na hladkou kaši.
2. Udělejte si kvásek tak, že ve vlažném mléce rozdrobíte droždí. Přidejte lžíci cukru a mouky. Rozmíchejte a počkejte asi 20 minut, než kvásek zdvojnásobí objem.
3. Pak v míse zadělejte těsto. Všechny suroviny promíchejte, tedy přidejte i kvásek a dýňové pyré. Mělo by vzniknout hladké nelepivé těsto.
4. Nechte těsto kynout asi hodinu na teplém místě.
5. Pak těsto rozdělte asi na 16 kousků a ty lehce rozválejte na placičky. Doprostřed dejte náplň.
6. Pak těsto slepte a vytvarujte jako bochánky. Pomocí provázku bochánky svažte jako malé dárečky, aby vypadaly jako malé dýně. Neutahujte příliš, těsto ještě vykyne.
7. Bochánky nechte ještě 10 minut kynout a pak pečte v troubě asi 20 – 30 minut. Záleží opět na velikosti a vaší troubě.
8. Odstraňte provázky a dodělejte stonky třeba kouskem skořice.
Ingredience
Postup
1. K receptu budete potřebovat dýňové pyré. K jeho přípravě potřebujete jednu dýňi hokkaido, kterou uvaříte nebo upečete celou na pečícím papíru v troubě. Můžete ji oloupat, nebo nemusíte. Pečete na 180 stupňů necelou hodinku a pak nechte vychladnout. Poté ji přepůlte, vydlabte vnitřek, nakrájejte na kostky a rozmixujte s trochou vody.
2. Rozmíchejte vejce společně s třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a medem. Přidejte olej, dýňové
pyré a koření.
3. Směs pořádně vymíchejte a pak přidejte mouku spolu s kypřicím práškem do pečiva.
4. Připraveným těstem naplňte formu. My jsme použili speciální halloweenskou. Dejte do trouby a pečte asi 25 minut na 180 stupňů.
5.Hotové muffiny můžete servírovat i k snídani nebo ke svačince. Dospělí si na nich zase pochutnají u kávy.