Bonami adventní kalendář | Rozbalte si dnešní slevu →
300 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Snadné halloweenské recepty: 3 tipy na dobroty pro děti

Už i u nás se říjen nese v duchu příprav na Halloween a s ním i příprava strašidelných oslav a dobrot. Kdo by si atmosféru plnou dýní a strašidel nechal ujít? Dá se říct, že Halloween se i u nás stává čím dál tím více oblíbeným svátkem.

My jsme si dnes pro vás připravili jednoduché halloweenské muffiny, krvavé prsty a dýňové bulky. Recepty jsou snadné, můžete je využít na skvělou oslavu.

1. Dýňové bulky

Ingredience

  • 200 ml mléka
  • 20 gramů čerstvého droždí
  • 80 gramů moučkového cukru
  • 500 gramů hladké mouky
  • 1 vejce
  • 100 gramů másla
  • 3 – 4 lžíce dýňového pyré
  • špetku soli

    Náplň
  • tvaroh, mák, ořechy, povidla nebo třeba nutella

    Zdobení
  • potravinářský provázek,kousek celé skořice

  • Postup
    1. Připravte si dýňové pyré. To vznikne tak, že dáte dýni uvařit doměkka. Pak ji scedíte a rozmixujete na hladkou kaši.

    2. Udělejte si kvásek tak, že ve vlažném mléce rozdrobíte droždí. Přidejte lžíci cukru a mouky. Rozmíchejte a počkejte asi 20 minut, než kvásek zdvojnásobí objem.

    3. Pak v míse zadělejte těsto. Všechny suroviny promíchejte, tedy přidejte i kvásek a dýňové pyré. Mělo by vzniknout hladké nelepivé těsto.

    4. Nechte těsto kynout asi hodinu na teplém místě.

    5. Pak těsto rozdělte asi na 16 kousků a ty lehce rozválejte na placičky. Doprostřed dejte náplň.

    6. Pak těsto slepte a vytvarujte jako bochánky. Pomocí provázku bochánky svažte jako malé dárečky, aby vypadaly jako malé dýně. Neutahujte příliš, těsto ještě vykyne.

    7. Bochánky nechte ještě 10 minut kynout a pak pečte v troubě asi 20 – 30 minut. Záleží opět na velikosti a vaší troubě.

    8. Odstraňte provázky a dodělejte stonky třeba kouskem skořice.

    2. Halloweenské čarodějnické prsty

    Ingredience

  • 45 gramů másla
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička kakaa
  • půlky oloupaných mandlí
  • Postup

    1. Mouku, cukru, vanilkové aroma a kakao společně promíchejte a jemně prsty spojte s máslem. Pokud bude potřeba, přidejte mléko.

    2. Zpracujte hladké a nelepivé těsto.

    3. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň hodinu v lednici.

    4. Z těsta vytvarujte malé válečky (z tohoto množství jich bude asi 12 – 15). Na dvou místech lehce promáčkněte a na výstupcích pak jemně nařežte, aby se vytvořily drobné rýhy jako na prstech.

    5. Přilepte polovinu mandle.

    6. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut.

    7. Aby měly nehty strašidelný vzhled, oddělte po upečení mandli od prstů a přilepte ji rybízovou (nebo jinou výrazně červenou) marmeládou.

    Postup
    1. Připravte si dýňové pyré. To vznikne tak, že dáte dýni uvařit doměkka. Pak ji scedíte a rozmixujete na hladkou kaši.

    2. Udělejte si kvásek tak, že ve vlažném mléce rozdrobíte droždí. Přidejte lžíci cukru a mouky. Rozmíchejte a počkejte asi 20 minut, než kvásek zdvojnásobí objem.

    3. Pak v míse zadělejte těsto. Všechny suroviny promíchejte, tedy přidejte i kvásek a dýňové pyré. Mělo by vzniknout hladké nelepivé těsto.

    4. Nechte těsto kynout asi hodinu na teplém místě.

    5. Pak těsto rozdělte asi na 16 kousků a ty lehce rozválejte na placičky. Doprostřed dejte náplň.

    6. Pak těsto slepte a vytvarujte jako bochánky. Pomocí provázku bochánky svažte jako malé dárečky, aby vypadaly jako malé dýně. Neutahujte příliš, těsto ještě vykyne.

    7. Bochánky nechte ještě 10 minut kynout a pak pečte v troubě asi 20 – 30 minut. Záleží opět na velikosti a vaší troubě.

    8. Odstraňte provázky a dodělejte stonky třeba kouskem skořice.

    3. Dýňové muffiny

    Ingredience

  • 150 gramů dýňového pyré (zbytek můžete využít třeba na dýňové lívance)
  • 1 hrnek (250 ml) hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce medu
  • 2 vajíčka
  • 1/3 hrnku slunečnicového oleje
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžičku skořice
  • 1/2 lžičky koření sladké pečení (nemusí být)
  • Postup

    1. K receptu budete potřebovat dýňové pyré. K jeho přípravě potřebujete jednu dýňi hokkaido, kterou uvaříte nebo upečete celou na pečícím papíru v troubě. Můžete ji oloupat, nebo nemusíte. Pečete na 180 stupňů necelou hodinku a pak nechte vychladnout. Poté ji přepůlte, vydlabte vnitřek, nakrájejte na kostky a rozmixujte s trochou vody.

    2. Rozmíchejte vejce společně s třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a medem. Přidejte olej, dýňové pyré a koření.

    3. Směs pořádně vymíchejte a pak přidejte mouku spolu s kypřicím práškem do pečiva.

    4. Připraveným těstem naplňte formu. My jsme použili speciální halloweenskou. Dejte do trouby a pečte asi 25 minut na 180 stupňů.

    5.Hotové muffiny můžete servírovat i k snídani nebo ke svačince. Dospělí si na nich zase pochutnají u kávy.