-20 % na koberce Flair Rugs s kódem FLAIR20 | Ušetřete ještě dnes →
Mid Season Sale | Ušetřete až 50 % →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Snadné halloweenské recepty nejen pro děti

Už i u nás se říjen nese v duchu příprav na Halloween a s ním i příprava strašidelných oslav a dobrot. Kdo by si atmosféru plnou dýní a strašidel nechal ujít? Dá se říct, že Halloween se i u nás stává čím dál tím více oblíbeným svátkem. My jsme si dnes pro vás připravili jednoduché halloweenské muffiny, krvavé prsty a dýňové bulky. Recepty jsou snadné, můžete je využít na skvělou oslavu.

Dýňové muffiny

Ingredience:

  • 150 gramů dýňového pyré (zbytek můžete využít třeba na dýňové lívance),
  • 1 hrnek (250 ml) hladké mouky,
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva,
  • 2 lžíce medu,
  • 2 vajíčka,
  • 1/3 hrnku slunečnicového oleje,
  • ½ hrnku třtinového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 1 lžičku skořice,
  • 1/2 lžičky koření sladké pečení (nemusí být).
  • Postup:
    1. K receptu budete potřebovat dýňové pyré. K jeho přípravě potřebujete jednu dýňi hokkaido, kterou uvaříte nebo upečete celou na pečícím papíru v troubě. Můžete ji oloupat, nebo nemusíte. Pečete na 180 stupňů necelou hodinku a pak nechte vychladnout. Poté ji přepůlte, vydlabte vnitřek, nakrájejte na kostky a rozmixujte s trochou vody.
    2. Rozmíchejte vejce společně s třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a medem. Přidejte olej, dýňové pyré a koření.
    3. Směs pořádně vymíchejte a pak přidejte mouku spolu s kypřicím práškem do pečiva.
    4. Připraveným těstem naplňte formu. My jsme použili speciální halloweenskou. Dejte do trouby a pečte asi 25 minut na 180 stupňů.
    5. Hotové muffiny můžete servírovat i k snídani nebo ke svačince. Dospělí si na nich zase pochutnají u kávy.

    Halloweenské čarodějnické prsty

    Ingredience:

  • 45 gramů másla,
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky,
  • 2 lžičky hnědého cukru,
  • 1 lžička vanilkového aroma,
  • 2 lžíce mléka,
  • 1 lžička kakaa,
  • půlky oloupaných mandlí.
  • Postup:
    1. Mouku, cukru, vanilkové aroma a kakao společně promíchejte a jemně prsty spojte s máslem. Pokud bude potřeba, přidejte mléko.
    2. Zpracujte hladké a nelepivé těsto.
    3. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň hodinu v lednici.
    4. Z těsta vytvarujte malé válečky (z tohoto množství jich bude asi 12 – 15). Na dvou místech lehce promáčkněte a na výstupcích pak jemně nařežte, aby se vytvořily drobné rýhy jako na prstech.
    5. Přilepte polovinu mandle.
    6. Pečte ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut.
    7. Aby měly nehty strašidelný vzhled, oddělte po upečení mandli od prstů a přilepte ji rybízovou (nebo jinou výrazně červenou) marmeládou.

    Halloweenské čarodějnické prsty

    Halloweenské čarodějnické prsty

    Dýňové bulky

    Ingredience:

  • 200 ml mléka,
  • 20 gramů čerstvého droždí,
  • 80 gramů moučkového cukru,
  • 500 gramů hladké mouky,
  • 1 vejce,
  • 100 gramů másla,
  • 3 – 4 lžíce dýňového pyré,
  • špetku soli.

    Náplň:
    Tvaroh, mák, ořechy, povidla nebo třeba nutella. Záleží na chuti.

    Co ještě budete potřebovat: Připravte si také potravinářský provázek a kousek celé skořice na stopky dýní.
  • Postup:
    1. Připravte si dýňové pyré. To vznikne tak, že dáte dýni uvařit doměkka. Pak ji scedíte a rozmixujete na hladkou kaši.
    2. Udělejte si kvásek tak, že ve vlažném mléce rozdrobíte droždí. Přidejte lžíci cukru a mouky. Rozmíchejte a počkejte asi 20 minut, než kvásek zdvojnásobí objem.
    3. Pak v míse zadělejte těsto. Všechny suroviny promíchejte, tedy přidejte i kvásek a dýňové pyré. Mělo by vzniknout hladké nelepivé těsto.
    4. Nechte těsto kynout asi hodinu na teplém místě.
    5. Pak těsto rozdělte asi na 16 kousků a ty lehce rozválejte na placičky. Doprostřed dejte náplň. 6. Pak těsto slepte a vytvarujte jako bochánky. Pomocí provázku bochánky svažte jako malé dárečky, aby vypadaly jako malé dýně. Neutahujte příliš, těsto ještě vykyne. 7. Bochánky nechte ještě 10 minut kynout a pak pečte v troubě asi 20 – 30 minut. Záleží opět na velikosti a vaší troubě. 8. Odstraňte provázky a dodělejte stonky třeba kouskem skořice.

    Dýně před upečením svázané provázkem

    Dýně před upečením svázané provázkem

    Dýně po upečení dozdobte třeba kouskem skořice nebo oříšku

    Dýně po upečení dozdobte třeba kouskem skořice nebo oříšku