Náročnost: snadné
Čas: do 1 h
Počet porcí: cca 3 x 150 ml
Co se švestkovým džemem? Zkuste jej použít i na švestkovou omáčku k masu
1. Omyté a vypeckované švestky dejte do kastrůlku, podlijte 1 - 2 lžícemi vody a na mírném stupni povařte do změknutí. Poté švestky rozmixujte. Pokud máte hodně zralé, měkké švestky, můžete je rovnou rozmixovat na pyré.
2. Pektin rozmíchejte v cukru a přidejte jej do švestek spolu se skořicí a šťávou z citronu. Ještě vše krátce povařte, 3 - 5 minut stačí.
3. Horký džem ihned plňte do skleniček. Skleničky buď na chvíli otočte dnem vzhůru nebo v nich džem můžete klasicky zavařit.
Tip: Při ukládání džemu do skleniček věnujte pozornost tomu, ať jsou čisté, vysterilované a suché.
Do švestkového džemu můžete využít i jiné koření