Letní období je ideální pro osvěžení hráškovou polévkou. Krásná zelená barva, skvělá chuť a při troše snahy a zdobení získáte na talíři opravdový masterpiece.
Pokud nemáte čerstvý hrášek, žádný problém, stejně dobře poslouží i mražený.
1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky, aby se rychleji uvařily. 2. Na pánev nalijte olej, přidejte cibuli a vařte 10 minut. V posledních 2-3 minutách přidejte česnek. 3. Po změknutí cibule přidejte brambory a hrášek a za občasného míchání vařte několik minut. 4. Přidáme vývar, osolíme a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké a uvařené. 5. Když jsou brambory hotové, přidejte špenát a promíchejte. Vše ještě 1-2 minuty povařte. 6. Nechte trochu vychladnout, přelijte do mixéru a mixujte, dokud nemá polévka krémovou konzistenci.
Servírování
Polévku nalijte do misek, zalijte smetanou a podle potřeby ozdobte olivovým olejem, osmaženým česnekem a čerstvým koprem. Podávejte s krajícem opečeného chleba.