Až -20 % na zahradu | Ušetřete ještě dnes →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Recept: letní hrášková polévka se špenátem

Letní období je ideální pro osvěžení hráškovou polévkou. Krásná zelená barva, skvělá chuť a při troše snahy a zdobení získáte na talíři opravdový masterpiece.

Pokud nemáte čerstvý hrášek, žádný problém, stejně dobře poslouží i mražený.

Ingredience:


  • 400 g čerstvého nebo mraženého hrášku,
  • 2 středně velké brambory,
  • 100 g špenátu,
  • 1 cibuli,
  • 6 stroužků česneku,
  • 1 lžičku pepře,
  • 1/2 lžičky soli,
  • 800 ml zeleninového vývaru nebo vody,
  • 4 lžíce olivového oleje.

  • Postup:

    1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky, aby se rychleji uvařily.
    2. Na pánev nalijte olej, přidejte cibuli a vařte 10 minut. V posledních 2-3 minutách přidejte česnek.
    3. Po změknutí cibule přidejte brambory a hrášek a za občasného míchání vařte několik minut.
    4. Přidáme vývar, osolíme a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké a uvařené.
    5. Když jsou brambory hotové, přidejte špenát a promíchejte. Vše ještě 1-2 minuty povařte.
    6. Nechte trochu vychladnout, přelijte do mixéru a mixujte, dokud nemá polévka krémovou konzistenci.

    Servírování

    Polévku nalijte do misek, zalijte smetanou a podle potřeby ozdobte olivovým olejem, osmaženým česnekem a čerstvým koprem. Podávejte s krajícem opečeného chleba.