Vymažte si formu na chlebíček máslem a vysypte moukou.
Dejte do mísy žloutky, vejce, nastrouhanou kůru a cukr. Mísu zahřívejte ve vodní lázni nad hrncem s horkou vodou a míchejte, dokud směs nedosáhne 55°C.
Nyní vyšlehejte v mixéru nebo kuchyňském robotu do husté pěny. Za pomalého míchání přidejte mouku s kypřícím práškem, Jakmile vznikne jednotná hladká hmota, přidejte kandované ovoce, brusinky a úplně na konec rozpuštěné a vychladlé máslo.
Do připravené formy na biskupský chlebíček vlijte rovnoměrně připravené těsto. Pečte na 170 °C přibližně 40 minut.
Těsto před vyndáním z trouby zkontrolujte špejlí. Po vyndání by měla být špejle suchá.
Po upečení nechte ve formě chvíli vystydnout, poté vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
V rendlíku zahřejte smetanu na 60 °C, přidejte do mísy s nasekanou čokoládou a míchejte, dokud nevznikne hladká poleva.
Pod chlebíček si dejte plech a ideálně mřížku na vyvýšení, poté začněte polévat. Vrch biskupského chlebíčku dozdobte zbytky brusinek a kandovaného ovoce.
Foto: In kitchen with Zuz