Jak na stolování s dětmi
Umění stolování znamená více, než jen pouhé snězení jídla. Aby bylo příjemné i pro nejmenší, připravili jsme několik tipů, díky kterým se na chvíle strávené u stolu budou těšit a
ovládnutí příboru i etikety pro ně bude zábavou.
Tak s chutí do toho!

Modrá láhev Equa Rhino, 400 ml
Kvalita na prvním místě
Při výběru dětského nádobí je stěžejní jeho materiál. Kvůli nerozbitnosti je v prvních letech vhodnější plastové. To by mělo být odolné vůči vysokým teplotám a zdravotně nezávadné. Nemělo by proto obsahovat formaldehyd, bisfenol A, melanin. Vyplatí se proto vybírat nádobí, které má certifikaci zdravotní nezávadnosti a je vyrobené v Evropě. Vhodným materiálem je i dřevo.

Růžová láhev Equa Flamingo, 600 ml
Pohodlí a ergonomie
Nádobí vybírejte i podle toho, aby se dětem pohodlně drželo. Dbejte nejen na jejich věk, ale i manuální zručnost. Pro miminko bude nejvhodnější velmi malá a plochá plastová lžička, ze které potravu snadno vysaje. Kolem jednoho roku už bude vhodnější lžička o něco hlubší a větší s pohodlnou rukojetí, s níž se dítě naučí krmit samo. Praktickým doplňkem jsou i omyvatelné podložky, kterými ochráníte stolní desku a zároveň upoutají dětskou pozornost.
Čas na příbor
Ve dvou letech většinou už můžete přidat vidličku a později i nůž. Jíst a držet příbor jako dospělý se ale dítě učí minimálně do čtyř let. Veselé a vkusné motivy zvoleného nádobí proto toto snažení zpříjemní. Příbory vybírejte nerezové či z kvalitního plastu. Dbejte na dostatečnou pevnost materiálu, aby nedošlo k jeho zlomení či odštípnutí, kvůli kterému by se dítě mohlo zranit.