Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
300 Kč pro vásRegistracePřihlášení300 Kč pro vásKošík
DomůDomůInspirace

Jak na stolování s dětmi

Umění stolování znamená více, než jen pouhé snězení jídla. Aby bylo příjemné i pro nejmenší, připravili jsme několik tipů, díky kterým se na chvíle strávené u stolu budou těšit a ovládnutí příboru i etikety pro ně bude zábavou.

Tak s chutí do toho!

Kvalita na prvním místě

Při výběru dětského nádobí je stěžejní jeho materiál. Kvůli nerozbitnosti je v prvních letech vhodnější plastové. To by mělo být odolné vůči vysokým teplotám a zdravotně nezávadné. Nemělo by proto obsahovat formaldehyd či bisfenol A. Vyplatí se proto vybírat nádobí, které má certifikaci zdravotní nezávadnosti a je vyrobené v Evropě. Vhodným materiálem je i dřevo.

Pohodlí a ergonomie

Nádobí vybírejte i podle toho, aby se dětem pohodlně drželo. Dbejte nejen na jejich věk, ale i manuální zručnost. Pro miminko bude nejvhodnější velmi malá a plochá plastová lžička, ze které potravu snadno vysaje. Kolem jednoho roku už bude vhodnější lžička o něco hlubší a větší s pohodlnou rukojetí, s níž se dítě naučí krmit samo. Praktickým doplňkem jsou i omyvatelné podložky, kterými ochráníte stolní desku a zároveň upoutají dětskou pozornost.

Více rad a tipů pro jídelnu najdete také zde.