Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
100 KčRegistracePřihlášení100 KčKošík
DomůDomůInspirace

Pohoštění 3x jinak: Slavnostní jednohubky podle blogerky Milluji

Nechcete strávit půl dne v kuchyni, ale zároveň toužíte pohostit své přátele na úrovni a vnést tak vašemu posezení slavnostní nádech? Vymyslet občerstvení aby bylo zároveň působivé, chutné i nenáročné na přípravu bývá oříšek.

Naštěstí nám dala tipy na své oblíbené chuťovky energická Kateřina Jašková z blogu Milluji. Najdete mezi nimi nesmrtelnou klasiku v podobě chlebíčků nebo třeba roztomilý špenátový stromeček z listového těsta. ♥

Chlebíčky s domácím salátem

Ingredience na 20 ks:
• 1 chlebíčková veka
• 20 plátků kvalitní šunky
• 5 vajec uvařených natvrdo
• vlašský salát:
- 500 g brambor uvařených ve slupce
- 130 g vařené mrkve
- 115 g vařeného bulvového celeru
- 40 g hrášku z konzervy
- 200 g kvalitní vepřové šunky
- 250 g majonézy
- 15 g plnotučné hořčice
- 10 ml octu
- 10 g krystalového cukru
- sůl a pepř

Jak na to?

1. Brambory oloupejte a nakrájejte nadrobno.
2. Mrkev, celer a šunku nakrájejte také nadrobno.
3. Vše přemístěte do mísy a přidejte hrášek, majonézu, hořčici, ocet, cukr, sůl a pepř.
4. Vše promíchejte.
5. Veku nakrájejte na stejně velké plátky, pomažte ji salátem, ozdobte šunkou a plátkem vajíčka.

Zimní játrová paštika s karamelizovanou cibulí

Ingredience na 3 skleničky paštiky o objemu 130 ml:
• 400 g očištěných kuřecích jater
• 30 g másla
• 1ks šalotky (cca 50 g)
• 2 ks česneku
• 3 snítky tymiánu
• 100 ml portského vína
• 120 g kuřecího vývaru
• 100 g smetany krémové s 15% tuku nebo smetany ke šlehání 33% tuku
• 50 g másla na zalití paštiky

Karamelizovaná cibule:
• 10 g másla
• 8 g olivového oleje
• 300 g červené cibule – oloupané
• 50 g třtinového cukru
• 12 g octu balsamico
• sůl

Jak na to?

Paštika:
1. V pánvi rozehřejte máslo.
2. Na něm orestujte nadrobno pokrájenou šalotku spolu s česnekem dosklovata.
3. Přidejte játra a tymián, osolte, opepřete a orestujte je.
4. Nyní je čas na víno, přilijte jej do pánve a nechte ho zredukovat.
5. Nakonec přilijte vývar a játra nechte cca 10 minut dusit. Měly by být uvnitř udělané, ale měkké.
6. K játrům v této fázi přilijte smetanu a rozmixujte dohladka.
7. Paštiku přendejte do skleniček a zalijte je rozpuštěným máslem.
8. Skleničky s paštikou dejte vychladit alespoň na 2 hodiny do lednice.

Karamelizovaná cibulka:
1. Cibuli nakrájejte na půlkolečka.
2. V pánvi rozehřejte máslo spolu s olejem a na něm pořádně orestujte cibuli.
3. Poté přidejte cukr a nechte cibuli ještě zkaramelizovat s cukrem.
4. Nakonec přilijte ocet a přidejte sůl dle chuti.
5. Vše promíchejte, přendejte do misky a nechte vychladnout.
6. Podávejte spolu s paštikou nejlépe na toustu kvalitního pečiva.

Stromeček z listového těsta se špenátem a ricottou

Ingredience na 1 stromek:
• 400 g listového těsta
• 125 g listového špenátu
• 250 g ricotty
• 2 stroužky česneku
• 2 vejce
• 60 g sýru parmezánového typu
• sůl a pepř

Jak na to?

1. Listový špenát dejte do horké vody, nechte jej v ní cca 3 minuty a pak vodu slijte.
2. Okapaný špenát nyní nasekejte, dejte ho do mísy a přidejte k němu ricottu, prolisovaný česnek, 1 vejce, sůl, pepř a najemno nastrouhaný parmezán.
3. Těsto vyválejte do obdélníku, dejte na plech vyložený pečícím papírem a vykrojte z něj trojúhelník. Přebytečné těsto znovu vyválejte do obdélníku.
4. Na první trojúhelník rozprostřete špenátovou směs.
5. Nyní položte na špenát druhou část těsta a opět vykrojte trojúhelník, stejných rozměrů, jako je spodní těsto.
6. Těsto nakrojte horizontálně po obou stranách, uprostřed nechte spoj. Tím vytváříte vzhled stromu – větve.
7. Nyní jednotlivé pruhy těsta zatočte jako spirálu.
8. Stromeček pomažte rozkvedlaným vejcem a dejte do trouby péct na 200 stupňů cca 20 minut.
9. Po upečení nechte vychladnout a podávejte.

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.