1. Do hrnce dejte mléko, vodu, máslo, cukr a špetku soli a na mírném stupni zahřívejte, dokud se zcela nerozpustí máslo. Až bude mléko zahřáté a máslo rozpuštěné a začnou se tvořit bublinky, vsypte mouku a stupeň zvyšte. Mouku svižně rozmíchejte a těsto vařečkou „odpalujte“ po hrnci, několikrát jej převalujte. Čím lépe a důkladněji bude odpálené, tím lepší bude po upečení a lépe se nafoukne.
2. Odpálené těsto nejprve nechte zchladnout a pak do něj zašlehejte vejce - ta je nutné zašlehat postupně, jedno po druhém. Když do těsta zašleháte třetí vejce a konzistence bude hodně hutná, ještě jedno vejce přidejte, případně jen polovinu rozšlehaného. Konzistence musí být tak akorát, by držela tvar a netekla, ale ne moc hutná. Musí jít snadno stříkat na plech.
3. Troubu si předehřejte na 180 °C. Horní a dolní ohřev. Odpalované těsto nepečte na horkovzduch.
4. Na pečicí papír si předkreslete srdíčka, např. pomocí srdíčkového vykrajovátka. Kreslete s rozestupem asi 5 cm, těsto se hodně nafoukne. Poté pečicí otočte a na předkreslená srdíčka nanášejte cukrářským sáčkem odpalované těsto.
5. Srdíčka na plechu můžete lehce pocákat studenou vodou, nebo naopak trochu pocukrovat moučkovým cukrem - obojí zabraňuje popraskání.
6. Věnečky pečte v dolní části trouby 25 - 35 min, dokud nezezlátnou. Troubu během pečení neotvírejte, minimálně prvních 20 minut. Změnou teploty by se těsto okamžitě srazilo a nic ho už nezachrání.
7. U každého odpalovaného těsta je po upečení dobré zespodu udělat malinkou dírku, například párátkem, aby vyšla ven pára. Po úplném vychladnutí srdíčka kolem dokola prokrojte.