Až -20 % na zahradu | Ušetřete ještě dnes →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Rychlý a jednoduchý letní desert

Ivana Marinčić
Ivana Marinčić
Bonami Blogger

Oblíbená chorvatská blogerka Sanja se s námi podělila o rychlý a snadný letní desert. V hlavní roli jsou broskve, ale v trochu posílené verzi: zapečené s trochou rumu, skořice, medu a s nezbytným přídavkem vanilkové zmrzliny.

Dobrou chuť!

Co budete potřebovat:

Ingredience na dresink 3-4 broskví:
  • 2 lžíce medu,
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla,
  • 1 lžíce rumu,
  • 1 lžíce hnědého cukru,
  • 1 lžičku skořice,
  • 1 lžičku vanilkového aroma,
  • špetku soli.
  • Příprava

    1. Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
    2. Vyložte plech pečicím papírem odolným proti mastnotě.
    3. Připravte dresink smícháním všech ingrediencí.
    4. Broskve omyjte a rozkrojte na poloviny. Pokud chcete, můžete je také oloupat.
    5. Broskve vložte do zapékací mísy a zalijte dresinkem.
    6. Pečte ve vyhřáté troubě do změknutí, asi 30-40 minut. Čím jsou měkčí, tím jsou lepší.
    7. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.
    Tento recept použijte jako základ a klidně si pohrajte s množstvím podle chuti.