Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
300 KčRegistracePřihlášení300 KčKošík
DomůDomůInspirace

Královny pořádku: Jak zorganizovat kuchyň do detailu

Chcete do kuchyně vnést systém a řád, který je nejen funkční a udržitelný, ale taky krásný? Inspirujte se s námi v první epizodě seriálu Královny pořádku. Nahlédneme v ní do kuchyně seriálového herce a sympaťáka Michala Holána a ukážeme, jak přehledně uspořádat a třídit potraviny i nástroje v poličkách, šuplících i skříňkách.

Máte pocit, že úklid ve vaší kuchyni nikdy nekončí? Objevte praktické vychytávky a tipy na doplňky od Lucie s Pavlínou, díky kterým nastolily pořádek u rodiny Michala Holána.

1. tip

Neukládejte v policích konzervy a zavařeniny do jedné vrstvy, protože pak v nich nebudete mít přehled. Díky teleskopickým schůdkům uvidíte na všechny potraviny, včetně těch zadních. Dopředu ukládejte potraviny s nejkratší dobou minimální trvanlivosti.

2. tip

Nezvané hosty v podobě potravinových molů si můžete přinést domů už z obchodu. Abyste předešli kontaminaci ostatních potravin, využívejte praktických, vzduchotěsných dóz.

3. tip

Utěrky skládejte do šuplíku na svislo. Budete tak o nich mít lepší přehled. Na ruce vždy používejte jinou utěrku než na nádobí. Nezapomeňte je také často měnit, když už začínají být cítit, tak je to pozdě.

4. tip

Udělejte si pořádek ve svačinových krabičkách. Ruku na srdce, kolik máte doma lichých víček a naopak osamělých krabiček bez víka? Zbavte se proto všech nevyužívaných kousků a investujte do kvalitní sady krabiček.

5. tip

Nádobí v kuchyni umístěte co nejblíže místu, kde se s nimi nejčastěji manipuluje. Talíře blízko servírování, skleničky a hrníčky zase blízko ke zdroji vody. Ulehčíte si tak přípravu jídla i nápojů.

6. tip

Lehké plastové boxy jsou ideální (nejen) na uchovávání čajů. Díky průhlednému plastu máte přehled nad obsahem a v případě potřeby celý box jednoduše vyndáte z police.

Koření by se mělo nejlépe skladovat v temnu, ne hned vedle varné desky nebo nad ní. K lepšímu přehledu nad množstvím koření přispěje i praktický otočný stojan.

7. tip

Více místa pod dřezem vám zajistí nastavitelná přídavná police. Povrch vašich skříněk a polic ochráníte protiskluzovou podložkou, kterou si můžete nastříhat nůžkami na potřebný rozměr.

8. tip

Pro ještě více místa můžete na vnitřní stranu dvířek umístit přídavný košík, do kterého umístíte vše potřebné, co potřebujete mít po ruce, ale nechcete skladovat přímo na lince.

9. tip

Abyste zachovali svou linku opravdu dokonale jednoduchou, ukliďte i pomůcky na vaření jako jsou vařečky, naběračky a další do společného stojanu, který v případě potřeby vytáhnete ze skříňky přímo na linku a po vaření zase uklidíte zpátky.

10. tip

Při výběru dóz myslete na to, že s hranatými tvary lépe využijete prostor celé zásuvky. Skleněné kulaté či oválné dózy zase budou bezkonkurenčně skvěle vypadat i v otevřených policích.

Pro ještě více vychytaných pomocníků navštivte kategorii úklidu a organizace kuchyně.