Objevte postele Bonami Selection | Vyberte si tu svou →
300 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Letní pečení: Jahodová bábovka s bezinkovou šťávou

Andrea Pavić
Andrea Pavić
Bonami Blogger

Konečně jsme přivítali léto. Roční období, kdy je po horkém dni téměř nezbytné pořádné osvěžení, třeba v podobě lehkého dezertu.

K začátku léta patří rovněž i bezová šťáva, kterou vyráběly už naše maminky a babičky. Blogerka Sanja proto pro vás připravila svou verzi letní jahodové bábovky, kterou doplnila právě osvěžující bezinkovou šťávou.

Sanja, žena v domácnosti, pravidelně sdílí kreativní recepty i na svém instagramovém profilu Domaćica Sanja.

Ingredience:
  • 3 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z jednoho citronu
  • 200 ml tekutého jogurtu
  • 150 ml oleje
  • 220 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g jahod + 0,5 dcl bezinkového sirupu
  • Postup:

    1. Zapněte troubu na 180°C a nechte ji rozehřát, poté nakrájejte jahody a smíchejte je s bezovou šťávou a případně s bezovými květy.
    2. Formu na bábovku vymažte tukem a lehce vysypte moukou nebo krupicí.
    3. Vejce vymíchejte s cukrem do pěny.
    4. Přidejte zbytek ingrediencí kromě jahod s bezinkovou šťávou. Důkladně promíchejte.
    5. Nakonec přidejte jahody s bezovou šťávou. Jemně promíchejte.
    6. Nalijte směs do formy a vložte ji do trouby na 40 minut. Zkontrolujte, zda je bábovka upečená, případně ji nechte o něco déle, aby se dala snadno vyjmout z formy.
    7. Pokud chcete, potřete bábovku ještě trochou bezové šťávy a posypte ji moučkovým cukrem, rozpuštěnou čokoládou nebo cukrovou polevou.

     

    Tip: V případě menších forem, jako je tato, vám zřejmě nějaká směs zbude. Proto zbytek těsta nalijte například do košíčků na muffiny a pečte společně s bábovkovou formou.