Smíchejte v míse všechny suché suroviny, poté zapracujte máslo, vejce a citronovou kůru s vanilkou. Hněťte tak dlouho, dokud vám nevznikne hladké, pevné a lesklé těsto.
Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a nechte do druhého dne v lednici odpočinout a ztuhnout.
Pokud na recept pospícháte, nechte těsto odležet v lednici minimálně 2 hodiny.
Odleželé těsto po dílech vyválejte válečkem a vykrajujte vašimi oblíbenými vykrajovátky. Hotové tvary skládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v troubě cca 7 minut na 170 °C. Hned po pečení cukroví sundejte z horkého plechu, ať neztmavne. Samotné kousky cukroví na sebe skládejte až po vychladnutí.
Poté už stačí promazávat jednotlivé kousky oblíbeným džemem. Většinou se k lineckému cukroví, které je samo o sobě velmi sladké, doporučují kyselejší druhy, například jahodový či rybízový džem.
Před podáváním můžete ještě pocukrovat.
Foto: In kitchen with Zuz