Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Na Bonami najdete nejširší nabídku pro váš domov.
Menu
100 KčRegistracePřihlášení100 KčKošík
DomůDomůInspirace

Vánoční dezert 3x jinak bez lepku i laktózy

Vánoce se nezadržitelně blíží a vy chcete pohostit i ty své nejbližší, kteří trpí intolerancí na laktózu nebo lepek? Nebo už jen máte dost tradičních těžkých dezertů a chcete dát přednost něčemu lehčímu? Pak jste tady správně!

Máme pro vás 3 úžasné recepty na dezerty, které připravila polská blogerka Agnieszka, která na svém instagramovém profilu bezglutenu_bezlaktozy sdílí recepty na spoustu zdravých dobrot. Vyzkoušejte její perník, makový dort nebo nepečené cukroví a užijte si lahodné Vánoce. ♥

Vánoční perník

Ingredience:
• 2 bílky
• 100 g másla bez laktózy
• 1 lžíce medu
• 2 lžíce chia semen
• 3 lžíce cukru
• 3 lžíce proso mouky
• 2 lžíce kukuřičné, rýžové a dýňové mouky
• olej na mazání formy

Příprava:
Vložte všechny přísady do misky a promíchejte. Po 15 minutách by mělo být těsto jednotné. Vytvarujte jej do tvaru koule, zabalte do fólie a nechejte odležet půl hodiny v chladu. Mezitím vymastěte formu. Poté těsto vyjměte a rozdělte na menší kousky a jemně je vložte do formy. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

Chcete koláč ozdobit moučkovým cukrem? Skvěle vám k tomu poslouží čajové sítko. Pokud jich máte více, můžete dát jedno každému z hostů, kteří si tak svůj kousek dosladí podle vlastní chuti.

Vánoční jablíčka bez pečení

Ingredience:
• 300 g mandlí
• 3 lžíce růžové vody
• 150 g práškového cukru
• 3/4 čajové lžičky mandlového extraktu
• 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
• 100 ml studené vody
• špetka zeleného a červeného barviva

Příprava:
Vlijte růžovou vodu, práškový cukr, vanilkový extrakt, mandlový extrakt a vodu do hrnce. Důkladně promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud nevznikne hustý sirup (asi 7-10 minut). Vsypte mleté ​​mandle do misky a nalijte k nim sirup, směs důkladně promíchejte.

Výsledné těsto rozdělte na 2 části: větší a menší. Do větší části zapracujte červené barvivo, do menší zelené. Formu vyložte potravinářskou fólií. Rozdělte obě těsta na menší díly, které postupně otiskávejte do formy. Hned poté můžete servírovat. ♥

Objevte ještě více stylových pečících forem ♥