Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
100 KčRegistracePřihlášení100 KčKošík
DomůDomůInspirace

Pohoštění 3x jinak: Tipy na sladkou tečku podle blogerky Dany Fráňové

Že už vám, co se týče dezertů, definitivně došla inspirace? Nevěšte hlavu. Poprosili jsme mladou blogerku a maminku Danu Fráňovou neboli danunule, aby nám prozradila své oblíbené sladké recepty.

Najdete tady slavnostní dort, zdravé pralinky plné vitamínů, které budete mít hotové během pár minut i nešizený rodinný recept na vánočku. ♥

Vánoční mrkvový dort (zdravější, ale lahodná verze)

Korpus:
• 100 g špaldové mouky
• 70 g hladké mouky
• 3 vejce
• 120 g rozpuštěného másla
• 180 g třtinového cukru
• lžíce perníkového koření (klidně může být i víc)
• lžička skořice
• dvě lžičky prášku do pečiva (ideálně bez fosfátů)
• špetka soli
• lžíce lněného semínka (nemusí být)
• 30 g vlašských ořechů
• 20 g lískových ořechů
• 250 g mrkve
• 60 g hruškového nebo jablečného pyré
• kapka rumu


Krém:
• 100 g zakysané smetany
• 250 g mascarpone
• 150 g ricotty
• 4 lžíce moučkového cukru
• kapka citronu

Jak na to?

Vyšlehejte vejce s cukrem v hladkou pěnu. Poté přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte. V druhé misce smíchejte sypké ingredience - mouky, koření, sůl, lněné semínko, prášek do pečiva a oříšky. Postupně vmíchejte do tekuté směsi. Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, pyré a kapku rumu. Zamíchejte. Těsto vlijte do dortové formy (cca 15 cm průměr) vyložené pečícím papírem nebo vysypané kokosem či moukou. Pečte v troubě předehřáta na 170 stupňů přibližně 50 minut.

Těsto nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Smíchejte všechny ingredience, ochutnejte a případně přidejte cukr či smetanu.

Vychladlý dort rozkrojte a promažte krémem. Celý dort potřete zbytkem krému a ozdobte.

Perníčkové pralinky (veganské & bezlepkové)

cca 20 kuliček

Ingredience:
120 g (ideálně čerstvých) datlí
100 g kešu
100 g mandlí
dvě rovné lžičky kvalitního perníkového koření
špetka hrubozrnné soli
100 g oblíbené čokolády (ideálně 52%)
kokos
hrubozrnná sůl
plátky mandlí

Jak na to?

Pokud máte datle sušené, začněte tím, že je předem namočíte do vody. Až změknou, vodu slijte (klidně přidejte do smoothie či ranní kaše). Rozmixujte všechny ořechy. Poté k nim přisypte (namočené) vypeckované datle a koření. Mixujte, dokud vám nevznikne kompaktní hmota, se kterou se snadno pracuje.

Poté přidejte špetku hrubozrnné soli a zamíchejte. Tvarujte kuličky o hmotnosti cca 20 gramů. Poté je splácněte a do středu dejte trošku čokolády a kousek ořechu nebo oříškového másla. Dejte ztuhnout do lednice.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a ztuhlé kuličky v ní namáčejte. Přendejte na kousek pečícího papíru, ozdobte kokosem, hrubozrnnou solí, plátky mandlí nebo třeba sušenými malinami. Dejte zpět do lednice a jakmile čokoláda ztuhne, přemístěte do uzavíratelné nádoby.

Poctivá vánočka podle babičky Marušky

2 velké vánočky

Ingredience:
• 1 kg hladké mouky
• 300 g cukru
• máslo
• 1/2 l mléka
• čerstvé kvasnice (42 g)
• 5 žloutků
• sůl
• vanilkový cukr
• rozinky
• mandle
• rum

Jak na to?

Kvasnice nechte vykynout klasickým způsobem - ve vlažném mléce s troškou cukru. Jakmile se ve směsi začnou tvořit bublinky, přidejte zbytek ingrediencí. Propracujte v hladké nelepivé těsto. To poté dejte do tepla a nechte dostatečně vykynout.

Poctivě nakynuté těsto rozdělte na dvě části a upleťte z nich vánočky - tak jak máte rádi nebo podle video návodu (na Youtube jich jsou mraky). Zapletené vánočky nechte vykynout pod čistou utěrkou. Poté je potřete vejcem, posypte plátky mandlí a vanilkovým cukrem.

Pečte ve vyhřáté troubě na 190 stupňů. Jakmile začnou růžovět, stáhněte teplotu na 150 stupňů a dopečte. Průběžně zkoušejte těsto špejlí či nožem. Jakmile je špejle po vytáhnutí z vánočky bez zbytků těsta, máte hotovo.

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.