Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
100 KčRegistracePřihlášení100 KčKošík
DomůDomůInspirace

Pohoštění 3x jinak: Hlavní chod podle blogerky Jarmily Sweet

Recepty, které najdete na stránkách mladé blogerky Jarmily Sweet hýří všemi barvami. Spojuje je ovšem další věc - všechny jsou 100% veganské a lákavé hned na první pohled.

Pokud tedy toužíte ozvláštnit svou slavnostní tabuli něčím novým, vyzkoušejte tyto lehké recepty plné živých chutí. Zaručujeme vám, že po této večeři vám rozhodně těžko nebude. ♥

Celerové řízečky (karbanátky) s bramborovým salátem

Počet porcí: 4 – 6 porcí
Doba přípravy: 60 minut


Ingredience:

Bramborový salát
• 2 kg brambor (typ A)
• 3 mrkve
• 2 petržele
• ½ celeru
• ½ cibule
• 4 nakládané okurky
• 150 g sterilovaného hrášku
• sůl
• čerstvě mletý pepř
• veganská majonéza


Obalovaný celer
• 300 g celeru
• 200 g jemných ovesných vloček
• 1 lžíce nori vloček (lze vynechat)
• 3 lžíce sójové omáčky
• 150 ml vody
• strouhanka
• olej

Jak na to?

Bramborový salát
1. Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a vařte do změknutí (asi 20 minut). Nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2. Mrkev, petržel a celer oloupejte, nakrájejte na malé kostičky, přendejte do hrnce, zalijte vodou a také vařte do změknutí (asi 10 minut).
3. Brambory a kořenovou zeleninu smíchejte, přidejte najemno nakrájenou cibuli, nakrájené okurky a hrášek. Promíchejte.
4. Zeleninu promíchejte s domácí veganskou majonézou a zlehka osolte a opepřete podle chuti.

Obalovaný celer
1. Celer oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte povařit do hrnce s vroucí vodou na 5 minut. Přeceďte a přendejte do mísy.
2. Přidejte ovesné vločky, nori vločky, sójovou omáčku a zalijte horkou vodou (já používám tu, ve které se vařil celer). Nechte odstát 10 minut, aby se voda vsákla.
3. Do směsi zamíchejte strouhanku, aby vznikla hmota ze které půjdou tvarovat řízečky/karbanátky.
4. Obalte ve strouhance a smažte v rozpáleném oleji na pánvi z obou stran.
5. Podávejte společně s bramborovým salátem.

Vánoční plněná dýně

Počet porcí: 4 - 6
Doba přípravy: 1 h 20 min


Ingredience

• 1 máslová dýně
• 1 lžíce olivového oleje
• 1 cibule
• 4 lžíce balzamikového octu
• 300 g čočky
• 70 g sušených brusinek
• petrželová nať
• 1 lžička soli
• zavařené brusinky k podávání

Jak na to?

1. Dýni umyjte, rozpulte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte cca 45 minut při 190°C, dokud vnitřek nezměkne.
2. Mezitím nalijte do menšího kastrolu olej, přidejte cibuli, podlijte octem a nechte vyvařit.
3. V míse smíchejte čočku, sušené brusinky, petrželovou nať, změklou cibuli a osolte.
4. Dýni vyndejte z trouby, vydlabejte vnitřek, aby po stranách zbyl vždy 1 cm – vydlabanou část přidejte do mísy k ostatním ingrediencím.
5. Naplňte připravenou směsí, přiklopte poloviny k sobě a upevněte žáruvzdorným provázkem na pečení.
6. Pečte v troubě dalších 15 minut na 190°C.
7. Po vyndání opatrně nakrájejte a podávejte se zavařenými brusinkami.

Rychlé kapustičky se zázvorem a granátovým jablkem

Počet porcí: 4
Dobra přípravy: 15 minut

Ingredience:
• 3 lžíce olivového oleje
• 3 lžičky najemno nasekaného zázvoru
• 500 g kapustiček
• sůl
• čerstvě mletý pepř
• 2 lžíce sezamu
• ½ granátového jablka
• salát polníček

Jak na to?

1. U kapustiček seřízněte spodní košťál, sloupněte nehezké svrchní lístky, omyjte, osušte a rozpulte.
2. V nižším hrnci rozpalte olej, přidejte najemno nasekaný zázvor, kapustičky řezem dolů, osolte, opepřete.
3. Poté promíchejte, přiklopte, stáhněte plamen na nejnižší a nechte
8 – 10 minut pod poklicí.
4. Kapustičky posypejte sezamem, doplňte zrníčky granátového jablka a promíchejte společně s polníčkem.

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.