100 Kč pro vásRegistracePřihlášení100 Kč pro vásKošíkMenu

Pohoštění 3x jinak: Hlavní chod podle blogerky Jarmily Sweet

Recepty, které najdete na stránkách mladé blogerky Jarmily Sweet hýří všemi barvami. Spojuje je ovšem další věc - všechny jsou 100% veganské a lákavé hned na první pohled.

Pokud tedy toužíte ozvláštnit svou slavnostní tabuli něčím novým, vyzkoušejte tyto lehké recepty plné živých chutí. Zaručujeme vám, že po této večeři vám rozhodně těžko nebude. ♥

Celerové řízečky (karbanátky) s bramborovým salátem

Počet porcí: 4 – 6 porcí
Doba přípravy: 60 minut


Ingredience:

Bramborový salát
• 2 kg brambor (typ A)
• 3 mrkve
• 2 petržele
• ½ celeru
• ½ cibule
• 4 nakládané okurky
• 150 g sterilovaného hrášku
• sůl
• čerstvě mletý pepř
• veganská majonéza


Obalovaný celer
• 300 g celeru
• 200 g jemných ovesných vloček
• 1 lžíce nori vloček (lze vynechat)
• 3 lžíce sójové omáčky
• 150 ml vody
• strouhanka
• olej

Jak na to?

Bramborový salát
1. Brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, přiveďte k varu a vařte do změknutí (asi 20 minut). Nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2. Mrkev, petržel a celer oloupejte, nakrájejte na malé kostičky, přendejte do hrnce, zalijte vodou a také vařte do změknutí (asi 10 minut).
3. Brambory a kořenovou zeleninu smíchejte, přidejte najemno nakrájenou cibuli, nakrájené okurky a hrášek. Promíchejte.
4. Zeleninu promíchejte s domácí veganskou majonézou a zlehka osolte a opepřete podle chuti.

Obalovaný celer
1. Celer oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte povařit do hrnce s vroucí vodou na 5 minut. Přeceďte a přendejte do mísy.
2. Přidejte ovesné vločky, nori vločky, sójovou omáčku a zalijte horkou vodou (já používám tu, ve které se vařil celer). Nechte odstát 10 minut, aby se voda vsákla.
3. Do směsi zamíchejte strouhanku, aby vznikla hmota ze které půjdou tvarovat řízečky/karbanátky.
4. Obalte ve strouhance a smažte v rozpáleném oleji na pánvi z obou stran.
5. Podávejte společně s bramborovým salátem.