Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
100 Kč pro vásRegistracePřihlášení100 Kč pro vásKošík
DomůDomůInspirace

Raclette recepty: Lehké vegetariánské pokrmy na stolním grilu

od Diany Oany (@cantboilanegg)

Konec horkého letního dne láká k tomu, abychom se se svými blízkými uchýlili na terasu nebo balkon a užili si společné jídlo při západu slunce. Pro přípravu lehké večeře bude stačit málo. Sklenka vína, kvalitní suroviny a stolní gril.

Připravte si dva vegetariánské recepty podle food bloggerky Diany Oany (@cantboilanegg).

Bruschetta se sýrovým krémem feta a zralým ovocem

Suroviny:

- několik plátků chleba/bagety
- 200g sýru feta
- 3-4 lžíce olivového oleje
- jedna až dvě lžičky medu
- trocha studené vody
- trocha studené vody
- několik lístků bazalky

Postup:

1. Sýr feta, olivový olej, med a vodu vložte do mísy mixéru a rozmixujte do krémové konzistence.
2. Broskve nakrájejte na 6-8 plátků, jahody můžete nechat vcelku nebo je rozkrojit na polovinu, pokud jsou velké.
3. Plátky chleba a broskve opečte na grilu.
4. Jahody a cherry rajčátka vložte do raclette pánvičky a grilujte na středním/vysokém plameni, přičemž po prvních 5 minutách zkontrolujte, zda jsou hotová. Poté je vyjměte z pánvičky.
5. Plátky chleba potřete krémovým sýrem feta, na který položte ovoce a plátky grilované broskve.
6. Na bruschettu položte i několik lístků bazalky a podle chuti přidejte med.

Caprese s houbami

Suroviny (na dvě porce):

- čtyři velké žampiony
- malé kuličky mozzarelly
- třešňová rajčata
- sůl, pepř a česnek
- čerstvé lístky bazalky
- balzamikový ocet

Postup:

1. Houby omyjte a očistěte. Z hub oloupejte stopky.
2. Cherry rajčátka a kuličky mozzarelly rozkrojte na poloviny.
3. Do každé z nich vložte kuličky mozzarelly a cherry rajčátek (po 3-4 kusech).
4. Houby položte na gril a opečte. Pro získání křupavé kůrky doporučujeme v opékat 3-5 minut na středním ohni.
5.Po uvaření položte houby na lůžko z rukoly, pokapejte je balzamikovým octem a přidejte několik lístků čerstvé bazalky.
6. Podávejte s bílým nebo růžovým vínem.