Grilování na dřevěném uhlí patří k nejoblíbenějším formám přípravy pokrmů na roštu. Aby také ne. Nabízí totiž řadu výhod, díky kterým můžete zahradní gril na dřevěné uhlí využít téměř všude – na terase, zahradě i v městském parku.
Jaké jsou jeho další klady a který typ vybrat pro grilování na balkoně? To si přečtete v následujícím článku. Tak už na nic nečekejte a užijte si požitek z grilování!
Největší výhodou grilů na dřevěné uhlí je především jedinečná atmosféra a nezaměnitelná chuť a vůně připraveného masa, které se nic nevyrovná.
Dosáhnout optimální teploty však může zpočátku vyžadovat trochu cviku. Čím déle je uhlí zapálené, tím intenzivnější žár vydává. To lze ale regulovat jednoduše – odebíráním či přidáváním paliva.
Vzhledem k tomu, že na roštu grilujete poměrně při vysoké teplotě, využijete gril zejména pro přípravu menších nebo tenčích kousků masa a zeleniny.
U grilů s poklopem můžete připravovat pokrmy i nepřímou metodou, která napodobuje pečení v troubě. Tento způsob se hodí i pro větší kusy masa.
Grilování se nemusíte vzdávat ani na balkoně či v parku. Stačí, když zvolíte přenosný či stolní bezkouřový gril na dřevěné uhlí.
Díky inovativní technologii nevzniká žádný dým, zápach, ani škodlivé látky. Můžete jej tak použít i v interiéru.