4 palačinky - můžete použít zbytky nebo upéct čerstvé palačinky
4 vejce
sýr čedar na posypání
Příprava
Předehřejte troubu na 200 stupňů na horní a spodní ohřev. Vyložte plech pečicím papírem.
Žampiony nakrájejte na plátky a opečte je na másle v pánvi. Až se voda odpaří, přidejte prolisovaný česnek a špenát. Osolte a promíchejte. Když je špenát uvařený, dochuťte ho pepřem a muškátovým oříškem.
Zeleninu rozprostřete na palačinky, ale ne až k okrajům, protože palačinky budete překládat ze všech čtyř stran směrem ke středu. Posypte je strouhaným sýrem a do středu náplně udělejte otvory, aby se do nich dala rozbít vejce.
Palačinky pečte, než se propečou bílky, někde mezi 15 a 18 minutami, v závislosti na troubě.
Matejin tip na servírování: Nejlepší jsou ještě teplé, ale nadchnou i vychlazené.