Až -20 % na zahradu | Ušetřete ještě dnes →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Recept: Gallette se špenátem, žampiony a vejcem

Ana Maria Davidovic
Ana Maria Davidovic
Bonami Blogger

Zbyly vám palačinky? Mateja Delakorda má pro vás skvělý nápad, jak si na nich pochutnat i druhý den.

Pro 4 porce budete potřebovat:

  • 300 g žampionů nebo jiných hub
  • lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g špenátu
  • sůl, pepř a muškátový oříšek
  • 4 palačinky - můžete použít zbytky nebo upéct čerstvé palačinky
  • 4 vejce
  • sýr čedar na posypání

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 200 stupňů na horní a spodní ohřev. Vyložte plech pečicím papírem.

  2. Žampiony nakrájejte na plátky a opečte je na másle v pánvi. Až se voda odpaří, přidejte prolisovaný česnek a špenát. Osolte a promíchejte. Když je špenát uvařený, dochuťte ho pepřem a muškátovým oříškem.

  3. Zeleninu rozprostřete na palačinky, ale ne až k okrajům, protože palačinky budete překládat ze všech čtyř stran směrem ke středu. Posypte je strouhaným sýrem a do středu náplně udělejte otvory, aby se do nich dala rozbít vejce.

  4. Palačinky pečte, než se propečou bílky, někde mezi 15 a 18 minutami, v závislosti na troubě.
Matejin tip na servírování: Nejlepší jsou ještě teplé, ale nadchnou i vychlazené.