Až -20 % na zahradu | Ušetřete ještě dnes →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Recept: Vánoční citronová bábovka

Nóra Stefkovics
Nóra Stefkovics
Bonami Blogger

Hledáte snadný, a přitom neotřelý vánoční dezert bohatý na chutě? Dária Junger-Bálint nám představuje recept, který kombinuje tradiční bábovku s citrusovou svěžestí. Pusťte se do této voňavé pochoutky, po které si rodina bude olizovat prsty!

Ingredience:

  • 25 dkg mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 25 dkg moučkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 4 vejce
  • 1 dl mléka
  • 1 dl oleje
  • 1,5 lžíce neslazeného kakaového prášku


  • Dle chuti:
  • nastrouhaná kůra z pomerančů a grapefruitů
  • čerstvě vymačkaná pomerančová a citronová šťáva - Dária přidala šťávu z poloviny pomeranče a poloviny citronu.

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 150 stupňů. Vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte ji moukou.

  2. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, moučkovým cukrem a solí. Přidejte vejce, poté mléko a olej. Dobře promíchejte. Vmíchejte nastrouhanou pomerančovou a grapefruitovou kůru, pomerančovou šťávu a citronovou šťávu podle chuti.

  3. Třetinu těsta přendejte do jiné mísy a vmíchejte kakaový prášek. Bílé těsto vlijeme do vymazané formy a zalijeme kakaovým těstem.

  4. Pečeme v předehřáté troubě asi 50-60 minut a necháme vychladnout ve formě.
Tipy na zdobení: Hotovou bábovku můžete posypat moučkovým cukrem nebo vytvořit polevu smícháním moučkového cukru a vody a posypat jí třeba drobným ovocem.