Hledáte snadný, a přitom neotřelý vánoční dezert bohatý na chutě? Dária Junger-Bálint nám představuje recept, který kombinuje tradiční bábovku s citrusovou svěžestí. Pusťte se do této voňavé pochoutky, po které si rodina bude olizovat prsty!
čerstvě vymačkaná pomerančová a citronová šťáva - Dária přidala šťávu z poloviny pomeranče a poloviny citronu.
Příprava:
Předehřejte troubu na 150 stupňů. Vymažte bábovkovou formu máslem a vysypte ji moukou.
V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, moučkovým cukrem a solí. Přidejte vejce, poté mléko a olej. Dobře promíchejte. Vmíchejte nastrouhanou pomerančovou a grapefruitovou kůru, pomerančovou šťávu a citronovou šťávu podle chuti.
Třetinu těsta přendejte do jiné mísy a vmíchejte kakaový prášek. Bílé těsto vlijeme do vymazané formy a zalijeme kakaovým těstem.
Pečeme v předehřáté troubě asi 50-60 minut a necháme vychladnout ve formě.
Tipy na zdobení: Hotovou bábovku můžete posypat moučkovým cukrem nebo vytvořit polevu smícháním moučkového cukru a vody a posypat jí třeba drobným ovocem.