Až -20 % na zahradu | Ušetřete ještě dnes →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Rychlý oběd: Těstoviny s paprikovou omáčkou

Martina Hendler
Martina Hendler
Bonami Blogger

Pravděpodobně jste už slyšeli o omáčce z pečených paprik, která při pečení v troubě rozvine svou bohatou chuť a hodí se proto zejména k těstovinám. Protože je ale pečení časově náročnější, připravila tentokrát Mateja Delakorda, autorka blogu Odprta kuhinja, rychlejší verzi pro ty, kteří chtějí stejně plnou chuť, ale nemají na přípravu tolik času.

Krémovou bezmasou omáčku připravíte za 15 minut a je chuťově bohatší alternativou klasické rajčatové omáčky. Při troše fantazie ji můžete použít i k vylepšení noků i lasagní.

Pro dvě osoby budete potřebovat:

  • 2 masité červené papriky
  • polovinu velké cibule
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • lžíci rajčatového koncentrátu
  • 1 dl horké vody nebo vývaru
  • sůl a pepř
  • sýr feta
  • tymián
  • 250 g těstovin
  • podle chuti: lžičku mleté uzené papriky a dvě lžíce sójové omáčky

Postup přípravy:

  1. Očistěte papriky a nakrájejte je na proužky. Nakrájejte cibuli.

  2. Rozpalte pánev a přidejte trochu olivového oleje. Vložte do ní cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte papriky a trochu je orestujte. Na vše vymačkejte česnek a restujte, dokud se nerozvoní. Pak přijde rajčatový koncentrát.

  3. Dobře promíchejte a zalijte litrem horké vody nebo vývaru. Dochuťte solí a pepřem. Vařte, dokud papriky nezměknou.

  4. Poté vše vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.

  5. V případě potřeby můžete přidat lžičku mleté uzené papriky a dvě lžíce sójové omáčky.

  6. Uvařte těstoviny na skus. Omáčku vlijte zpět do pánve a přidejte těstoviny. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte ještě trochu vody, ve které se těstoviny vařily.

  7. Naservírujte na talíře a ozdobte nadrobenou fetou a čerstvým tymiánem.