Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
300 KčRegistracePřihlášení300 KčKošík
DomůDomůInspirace

Trendy v pečení: Velký efekt s minimem námahy

Také jste vždy obdivovali umělecké výrobky vaší oblíbené kavárny nebo cukrárny? Nyní si můžete i doma upéct dezert, který bude vypadat jako od profesionála. Letošním trendem v pečení jsou totiž pečící formy z materiálů, které vám pomohou vykouzlit ty nejkrásnější dezerty s minimem námahy. Pojďme se na ně podívat.

Embosované válečky

Při pečení vždy platí, že stejně jako jedí ústa, musí jíst i oči. Embosované válečky dodají vašim sušenkám originální vzhled, díky kterému už nemusíte cukroví dále zdobit.

Váleček můžete použít na perníkové, linecké a sušenkové těsto nebo marcipán. Použití válečku je jednoduché. Hladkým válečkem vyválíte těsto asi na 0,5 cm a při posledním válení silněji přejedete celé těsto embosovaným válečkem.

Aby motiv na embosovaném cukroví vynikl, zvolte těsto, které neobsahuje sodu a kypřící prášek (nebo ho obsahuje jen minimální množství).

Tvarované formy na bábovky

Bábovka patří k velmi oblíbeným dezertům. Hodí se k nedělní svačině i jako občerstvení pro návštěvu. Stačí jednoduchý recept a neobvyklý tvar formy udělá z bábovky něco extra. Forma poslouží také jako skvělý dárek k Vánocům či narozeninám.

Při výběru věnujte pozornost materiálu, ze kterého je forma vyrobena. Tím může být litina, silikon, hliník nebo keramika.

Silikonové formy

V posledních letech se o slovo hlásí silikonové formy. Jejich největší výhodou je, že se nemusí vymazávat. Ze silikonu se vyrábí nejrůznější druhy forem na pečení, vály a válečky na těsto, stěrky, mašlovačky, zapékací mísy, podložky i chňapky. Silikon navíc neakumuluje teplo, tudíž se při manipulaci s upečenými dezerty nespálíte.

Nyní už víte, jaké jsou trendy v pečení. Pusťte se do výběru produktů, které vám usnadní práci.