Také jste vždy obdivovali umělecké výrobky vaší oblíbené kavárny nebo cukrárny? Nyní si můžete i doma upéct dezert, který bude vypadat jako od profesionála. Letošním trendem v pečení jsou totiž pečící formy z materiálů, které vám pomohou vykouzlit ty nejkrásnější dezerty s minimem námahy. Pojďme se na ně podívat.
Při pečení vždy platí, že stejně jako jedí ústa, musí jíst i oči. Embosované válečky dodají vašim sušenkám originální vzhled, díky kterému už nemusíte cukroví dále zdobit.
Váleček můžete použít na perníkové, linecké a sušenkové těsto nebo marcipán. Použití válečku je jednoduché. Hladkým válečkem vyválíte těsto asi na 0,5 cm a při posledním válení silněji přejedete celé těsto embosovaným válečkem.
Bábovka patří k velmi oblíbeným dezertům. Hodí se k nedělní svačině i jako občerstvení pro návštěvu. Stačí jednoduchý recept a neobvyklý tvar formy udělá z bábovky něco extra. Forma poslouží také jako skvělý dárek k Vánocům či narozeninám.
Při výběru věnujte pozornost materiálu, ze kterého je forma vyrobena. Tím může být litina, silikon, hliník nebo keramika.