Chřest, neboli asparagus, je oblíbená zelenina původem z jižní Asie a momentálně velmi oblíbená v Nizozemsku a severním Německu. Má nejen delikátní chuť, ale také pozitivní účinky na zdraví. Obsahuje totiž vitaminy (A, B, C, E, K), vápník, hořčík, hodně vlákniny, železo a selen.
Postup při vaření chřestu:
Očištěný chřest svážeme cca po 8 výhoncích kuchyňskou nití a vložíme do vroucí lehce osolené vody (1 lžička soli na 2 l vody) s trochou cukru (1-2 lžičky na 2 l vody) s 1 lžící másla a 1 lžící šťávy z citrónu. (Svázání lze vynechat.)
Chřest vaříme vždy „na stojato“ tak, aby špičky zůstaly vždy zcela nad vodou a vařily se jen v páře. Jinak příliš změknou a ztratí svou jedinečnou delikátní křehkost.
A v tom přichází na scénu hrnec na chřest BergHOFF Orion vyrobený z lesklé nerezové oceli. Má revoluční šestivrstvé sendvičové dno pro rychlé a energeticky úsporné vaření. Poklice z nerezové oceli má odnímatelný termostat. Tento hrnec můžete používat na všech zdrojích tepla. Všechny části, kromě pokličky můžete mýt v myčce na nádobí.