Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
100 KčRegistracePřihlášení100 KčKošík
DomůDomůInspirace

3 recepty na ovocné poháry: Oslaďte si odpoledne na terase

Barbora Říhová · 2. června 2021

Taky máte rádi, když si odpoledne spolu s rodinou nebo přáteli sednete na zahrádce a ke kávičce si dopřejete něco sladkého? Máme pro vás tři tipy na jednoduché dezerty s ovocem a zmrzlinou. Vyzkoušejte je.

Jahodový pohár se žloutkovým krémem

Na 4 porce budete potřebovat:

• 500 ml plnotučného mléka
• 1 vanilkový pudink (prášek) nebo 40 g škrobu
• 1/2 vanilkového lusku
• 3 žloutku
• 50 g třtinového cukru
• 200 ml zakysané smetany (min.15%)
• 500 g jahod
• 60 gramů piškot
• Ovoce a bylinky na ozdobu

Postup:

1. Základ na krém si připravte večer předem nebo alespoň 4 hodiny před podáváním pohárů.

2. Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte cukr, pudinkový prášek (nebo škrob a semínka z vanilkového lusku) a žloutky.

3. Důkladně promíchejte metličkou a dejte na mírný stupeň zahřívat.

4. Pořád míchejte. Za chvilku začne krém houstnout.

5. Jakmile bude dostatečně hustý, sundejte ho z plotny a přikryjte potravinářskou fólií.

6. Po vychladnutí ho uložte do ledničky. Vychlazený základní žloutkový krém vyšlehejte se zakysanou smetanou.

7. Jahody nakrájejte na drobné kousky a promíchejte s třtinovým cukrem.

8. Do skleniček vrstvěte jahody, krém, piškoty.

9. Zakončete krémem a podle libosti ozdobte čerstvým ovocem. Podávejte vychlazené.

Tvarohový pohár s jablíčky a karamelem

Na 4 porce si připravte:

• 5 větších jablek
• 2 - 3 lžíce vody na podlití
• 250 g tučného tvarohu
• 200 g zakysané smetany
• mletý cukr a skořice podle chuti
• 100 g karamelových (případně máslových) sušenek

Na ozdobu se hodí také medová granola, čerstvá jablka a karamelová poleva.

Jak postupovat?

1. Jablka nakrájejte na malé kousky a v hrnci s cukrem a skořicí poduste do změknutí.

2. Na přípravu pohárů mějte jablka vychlazená, do skleniček je naopak dávejte ještě horká a přidejte k nim při dušení šťávu z citronu.

3. Tvaroh vyšlehejte se smetanou a cukrem.

4. Do skleniček vrstvěte rozvařená jablíčka, nadrcené sušenky (a klidně i lžíci granoly) a nakonec krém.

5. Ozdobte jablky, karamelovými sušenkami, posypte křupavou granolou a dozdobte karamelem (ideálně slaným).

6. Podávejte vychlazené v ozdobných skleničkách.

Tip: Jablka si můžete udělat do zásoby. Krásně vám vydrží v zavařovacích skleničkách.

Třešňovo-mandlový pohár se zmrzlinou

Na 4 porce budete potřebovat:

• 16 sněhových pusinek
• 16 amaretti sušenek
• 250 ml smetany ke šlehání, tedy minimálně 30%
• 4 kopečky třešnové zmrzliny
• 200 ml třešní naložených v amarettu nebo klasický kompot (v tom případě může být ještě amaretto, třešňovice, apod.)
• Čokoládové střepy nebo nastrouhaná čokoláda na ozdobu

Postup:

1. Sněhové pusinky buď koupené, nebo je upečte z 1 bílku velkého vejce.

2. Bílek vyšlehejte s 50 gramy cukru a sušte na 100 °C.

3. Vyšlehejte smetanu. Na každý pohár si dejte stranou na ozdobu po jedné pusince a amaretti sušence, zbylé do skleniček rozdrobte.

4. Na nadrobené sušenky dejte lžíci nálevu z třešní, třešně a šlehačku.

5. Těsně před podáváním dejte kopeček zmrzliny a dozdobte třešněmi, pusinkou, sušenkou a čokoládou.

Letní recepty na rychlé dezerty pro nás připravila Barbora Říhová. Její recepty najdete na blogu rebarboraskitchen.cz.