Je pravdou, že v interiéru jsme poslední měsíce trávili až nadprůměrný čas. Naštěstí nám počasí začíná přát a slibuje delší dny plné slunečních paprsků. Rozhodli jsme se vám spolu s Mirkou Chvostekovou z blogu Chudnem jedlom ukázat, jak můžete kousek své domácí romantiky přenést do krásné přírodní scenérie.
Vytvořte si svěží a něžné prostředí podtrhnuté přírodními motivy v podobě kvetoucích stromů, zeleně a čerstvého závanu voňavého jara.
Na to, abyste si vytvořili romantické prostředí je květen zřejmě nejideálnějším obdobím v roce. Mirka nás inspirovala, jak strávit příjemné odpoledne venku, nejlépe na vlastní zahradě.
V první řadě je nutné zvážit možnosti prostředí, ve kterém se nacházíte. Pro výsledný dojem byste měli zvolit vhodné servírování, nádobí, příbory, dekorace a nakonec nezanedbat ani samotný foodstyling. Ne nadarmo se říká, že jíme i očima.
Mirka na servírování použila keramické talířky, které svým jednoduchým designem a zemitými tóny dokonale zapadají do venkovního prostřední. Tato kolekce stolního je od originální japonské značky MIJ. Její barvy jsou krásně syté a odolná přírodní keramika ve spojení s ruční výrobou je zárukou funkčnosti a kvality.
Samozřejmě, že k dobrému jídlu patří i přípitek. Mirka zvolila poháry na víno od francouzské značky La Rochère. Jejich sklenice v sobě kombinují umění s praktičností.
Co je klíčem k dokonalé romantické náladě? Tu zaručeně vykouzlíte tím správným osvětlením pomocí svíček a svícnů.
Mirka vsadila na kameninový svícen v barvě použitých svíček a na poutavé dekorace pro rostliny použila drátěný koš s terakotovým květináčem a světlý úložný košík z mořské trávy.
Bonusovými faktory, které vám v exteriéru pomůžou navodit romantiku jsou také hlavně relaxační a osvěžující květinové vůně vaší zahrady.
Jaká by to však byla romantika bez dobrot na stole... Mirka je na Slovensku známá jako úspěšná foodblogerka zaměřená na zdravou formu stravování. Díky tomu se jí podařilo shodit neuvěřitelných 22 kg nadváhy a své rady a tipy na výživná, zdravá jídla dnes sdílí s dalšími nadšenci pro zdravý životní styl na svém blogu Chudnem jedlom.
A protože láska prochází žaludkem, Mirka si pro vás na závěr připravila malé překvapení v podobě voňavé bábovky. Dejte si však pozor! Její omamná vůně totiž může přilákat sousedy z okolí na návštěvu.
Na přípravu receptu budete potřebovat:
250 g polohrubé mouky
•
250 g tvarohu
•
250 g očištěné mrkve
•
220 g másla
•
100 g kokosového cukru
•
100 g medu
•
4 vejce
•
1 prášek do pečiva bez fosfátů
•
2 čajovou lžičku jedlé sody
•
1 polévkovou lžíci kakaa
•
citrónovou kůru
• špetku vanilky
1. Rozmíchejte máslo, cukr, med a žloutky. Pak do nich přidejte tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a jedlou sodou.
2. Následně se směsi přidejte jemně nastrouhanou mrkev. citrónovou kůru a vanilku.
3. Do těsta na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků.
4. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte moukou, vlijte těsto a uhlaďte povrch.
5. Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů přibližně 50 minut.