100 Kč pro vásRegistracePřihlášení100 Kč pro vásKošík
DomůDomůInspirace

Vánoční dezert 3x jinak bez lepku i laktózy

Vánoce se nezadržitelně blíží a vy chcete pohostit i ty své nejbližší, kteří trpí intolerancí na laktózu nebo lepek? Nebo už jen máte dost tradičních těžkých dezertů a chcete dát přednost něčemu lehčímu? Pak jste tady správně!

Máme pro vás 3 úžasné recepty na dezerty, které připravila polská blogerka Agnieszka, která na svém instagramovém profilu bezglutenu_bezlaktozy sdílí recepty na spoustu zdravých dobrot. Vyzkoušejte její perník, makový dort nebo nepečené cukroví a užijte si lahodné Vánoce. ♥

Vánoční perník

Ingredience:
• 2 bílky
• 100 g másla bez laktózy
• 1 lžíce medu
• 2 lžíce chia semen
• 3 lžíce cukru
• 3 lžíce proso mouky
• 2 lžíce kukuřičné, rýžové a dýňové mouky
• olej na mazání formy

Příprava:
Vložte všechny přísady do misky a promíchejte. Po 15 minutách by mělo být těsto jednotné. Vytvarujte jej do tvaru koule, zabalte do fólie a nechejte odležet půl hodiny v chladu. Mezitím vymastěte formu. Poté těsto vyjměte a rozdělte na menší kousky a jemně je vložte do formy. Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 160 °C.

Objevte ještě více stylových pečících forem ♥