Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
300 KčRegistracePřihlášení300 KčKošík
DomůDomůInspirace

Připravte si brunch podle food blogerky Kitchenette

Užijte si víkendovou snídani se vším všudy. A nevadí, když se protáhne až téměř k obědu. Dopřejte si proto parádní domácí brunch podle foodblogerky Kitchenette. Bude vám k tomu stačit základní kuchyňské vybavení, kvalitní suroviny a trocha času.

A jaké recepty nesmí chybět? Třeba vafle naslano. Můžete je totiž servírovat snad se vším, co vás napadne. Milovníci sladkého zase ocení ovesnou kaši se skořicí a vanilkou. Tak se nechte inspirovat fotkami a hurá do toho!

Sýrové vafle

4 porce

Suroviny:
220 g hladké pšeničné mouky (polovinu můžete nahradit celozrnnou)
40 kukuřičného škrobu
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky sody na pečení
1 lžička soli, čerstvě mletý pepř
330 g kefíru nebo kyšky
2 šťastná vejce
60 g másla
110 g nastrouhaného sýru (gouda nebo čedar)
140 g nasekaného spařeného špenátu

Na servírování:
nakrájená zelenina (avokádo, keříková rajčátka, cibulku, olivy)
feta sýr
plátky uzeného lososa
snítka kopru a lístky bazalky
volské oko

Postup:

1.
Ve střední míse smíchejte mouku, škrob, prášek do pečiva, sodu, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte. Případně můžete i prokypřit přesypáním přes jemné sítko.

2.
V malém hrnci na nízký výkon rozpusťte všechno máslo. Když je tekuté, hrnec odstavte a přidejte do něj všechny zbylé ingredience. Tedy kefír, vejce, nastrouhaný sýr a bylinky. Rozehřejte si vaflovač na středně vysoký až vysoký výkon.

3.
Nyní obě směsi krátce promíchejte. Opět tu platí stejné pravidlo jako například u lívanců, směs nesmíte přepracovat. Míchejte jen tak dlouho, jak je to nutné, aby v těstě nezůstala nerozmíchaná moučná směs. Jak je těsto hotové, hned můžete péct vafle hezky do zlatova. Nezapomeňte plochu vaflovače ošetřit ideálně tukem ve spreji, ten funguje nejlépe.

4.
Vafle servírujte obložené volským okem, uzeným lososem, bylinkami či zeleninou.

Ovesná kaše

4 porce

Suroviny:
1 jablko nastrouhané včetně slupky
130 g ovesných vloček jemných
1 l vody
3 lžíce chia semínek
špetka soli
2 lžíce medu
koření (skořice, kardamom či vanilka)

Na servírování:
4 broskve meruňky nebo švestky
20 g másla
1 dcl vody
½ lžičky skořice, vanilky nebo kardamomu
hrst (orestovaných) oříšků či semínek
1 lžička javorového sirupu, nebo medu

Postup:

1.
Dejte do středního hrnce všechny ingredience na kaši. Postavte na plotnu a krátce vše povařte, dokud nezhoustne.

2.
Mezitím si na pánvi krátce orestujte oříšky, až budou hotové, odstavte pánev a zakápněte je javorovým sirupem. Hotové je přesuňte na kousek pečícího papíru, aby vychladly.

3.
Do pánve dejte ovoce pokrájené na měsíčky, máslo, 1 dcl vody, skořici a povařte, dokud ovoce nezměkne. Čas se podle druhu ovoce bude výrazně měnit.

4.
Připravte kaši do misek, na vrch rozložte ovocný rozvar včetně šťávy, ořechy či semínka, nakonec můžete lehce zakápnout javorovým sirupem.

A nyní zbývá už jen to nejlepší. Přivolat své nejdražší ke stolu a užít si společně pomalé ráno.

Dobrou chuť!

Objevte více inspirace pro svou kuchyni