Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup. Vytvořte si účet a získejte slevu až 100 Kč na první nákup.
  • Každý den nová inspirace
  • 100 Kč v kreditech na první nákup
  • Ukládání oblíbených produktů
nebo
Vstoupit přes facebook
Hlídáme ho za vás!

Zapnuli jsme sledování dostupnosti pro produkt: Produkt již sledujete.

Až bude tenhle kousek znovu k dispozici, na váš e-mail ihned odešleme zprávu. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat, nebo sledování zrušit. Můžete si změnit adresu, na kterou se má zpráva zaslat.

Ok
Sledování zrušeno

Sledování produktu bylo zrušeno. Kdybyste si to rozmysleli, můžete sledování opět aktivovat.

Ok

Někdo byl rychlejší

Mrzí nás to, ale někdo vás předběhl a váš kousek už je zase vyprodaný. Znovu jsme hlídacího psa pro produkt zapnuli, aby byl příště váš! Pokud již o sledování nemáte zájem, můžete hlídacího psa zrušit.

Ok

Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
100 KčRegistracePřihlášení100 KčKošík
DomůDomůInspirace

3 jednoduché recepty pro slavnostní tabuli podle blogerky Zergi Bori

„V kuchyni jsem ve svém živlu - a před Vánoci o to víc. Její vůně a fantastické barvy podzimně-zimních pochoutek mají na mou duši hřejivý účinek. Svou pozornost ale ráda zaměřuji i na samotné servírování. Myslím, že s láskou připravené jídlo si zaslouží i náležitý efekt při finálním servírování na talíř.“

A proto si pro vás maďarská blogerka Zergi Bori připravila 3 své oblíbené jednoduché veganské recepty spolu s tipy na jejich servírování. Tak vzhůru do kuchyně!

Krémová pomerančovo-dýňová polévka s chilli

pro 2- 4 osoby

Ingredience:
1 větší dýně
čerstvá šťáva z 1 pomeranče
1 lžička chili
2-3 dl vody
sůl a pepř podle chuti

Příprava: Nakrájejte dýni na kousky a dejte péct do trouby na 200 °C. Můžete ji dát rovnou uvařit, ale já dávám přednost jejímu upečení v troubě, získá tak dle mého názoru plnější chuť.
Jakmile je dýně změklá, vyndejte ji z trouby, odstraňte slupku a vložte kousky do hrnce. Zalijte vodou, přidejte koření, čerstvou pomerančovou šťávu a přiveďte k varu. Poté nechejte polévku chvíli odstát a rozmixujte do jemné krémové konzistence. K ochucení jsem použila pár kapek dýňového a arašídového oleje a nakonec posypala několika praženými slunečnicovými semínky.

Pokud vám zbyla dýně, můžete ji zkusit naplnit plátky jablek, červené cibule nebo čímkoliv jiným, co máte rádi. A dejte ji jednoduše upéct.

Lilek s paprikovým krémem a cibulkou

pro 2 osoby

Ingredience:
1 lilek
5-7 menších cibulí
1 lžička paprikového pesta
1 lžička arašídového (nebo olivového) oleje
1 lžička sójové omáčky
1 stroužek česneku
šťáva z půlky citronu
sůl a pepř podle chuti

Postup:
Omyjte lilek, překrojte jej napůl, vnitřek rozkrájejte "na čtverečky", ale slupku neprořezávejte. Potřete slupku arašídovým olejem. Smíchejte paprikové pesto, arašídový olej, sójovou omáčku a šťávu z citronu a vzniklou omáčkou potřete obě poloviny lilku.

Cibule rozkrojte napůl, potřete je olejem, položte vedle lilku a dejte do trouby. Běžně cibule předem neloupu, působí pak při servírování zajímavěji a dají se při jídle snadněji vyloupnout.

Jogurtový dip: Smíchejte skleničku jogurtu se lžící citronové šťávy, osolte, opepřete a přidejte špetku majoránky.

Podávejte s quinoou, jogurtovým dipem, rýží nebo hranolky.

Vánoční krém

Ingredience pro 3-4 poháry:
3-4 lžíce mascarpone
2 lžičky ovocného jogurtu
čerstvá šťávy z půlky pomeranče
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička medu
půl lžičky mleté skořice
3-4 lžíce jablečného pyré
8-10 skořicových sušenek

Postup:
Smíchejte v míse mascarpone, ovocný jogurt, pomerančovou a citronovou šťávu, med a skořici. Pro sladší verzi můžete zvážit přidání větší dávky medu. Jablečné pyré získáte svařením 2-3 větších jablek ochucených medem, nebo můžete použít již hotové pyré z obchodu. Rozemelte sušenky, například v mixéru.

Začněte s vrstvením směsí do sklenic: na dno vsypte sušenky, na ně rozprostřete krém z maskarpone a potom jablečné pyré. Nakonec pohár ozdobte zbytkem rozdrcených sušenek a lžičkou mascarpone s polovinou sušenky. Místo jablečného pyré také můžete zvolit jakékoliv jiné ovoce, které máte rádi.

Nemáte dost vánoční atmosféry?

Maďarská blogerka Zergi Bori vám ukáže, jak jednoduše a bez námahy prostřít efektní slavnostní tabuli v přírodním stylu. ♥

Dokončením registrace uzavřete s Bonami.cz, a.s. tuto smlouvu o zpracování osobních údajů.