Tento web používá cookies. Více informací o používaní souborů, jejich uplatnění a schválení lze nalézt zde

ok
Menu
100 KčRegistracePřihlášení100 KčKošík
DomůDomůInspirace

Zamilujte si prosecco: Tipy na letní drinky

Romana Böhmová · 12. května 2021

Taky jste si oblíbili víno s jemnými bublinkami provoněné kvetinami a ovocem? Prosecco je jen jedno, pochází z regionů Benátska (Veneto) a Furlansko-Julského Benátska (Friuli Venezia Giulia). Pojďte si připravit dva míchané koktejly. A mám pro vás i tip na chuťovky k nim.

Růžový Gordon's Pink Spritz

První tip na drink je plný čerstvých jahod, které já naprosto miluji. Stačí vám k němu pár surovin, které jen nalijete do sklenice na víno plné ledu, ozdobíte jahodami a máte připraveno. Hosté budou nadšení.

Co budete potřebovat na Gordon's Pink Spritz?

• 50 ml ginu Gordon's Pink

• 50 ml citrónové limonády

• 25 ml prosecca

• jahody na ozdobu

• kostky ledu

Jak na to?

1. Velkou sklenici na víno naplňte ledem.

2. Přidejte gin, citronovou limonádu a prosecco.

3. Nakonec ozdobte nakrájenými jahodami.

TIP: Pokud chcete mít drink ještě trochu zajímavější, zamrazte si předem do tvořítka na led i jahody, případně přidejte pro efekt drobné lístky máty.

Passion Fruit Prosecco

Zaručuji vám, že tento koktejl vás naprosto nadchne. Je lehce exotický a nádherně provoněný ovocem.

Budete potřebovat:

• 20 ml Cointreau

• 100 ml prosecca

• 1/2 čerstvého passion fruit

• kostky ledu

Jak postupovat?

1. Do nízké skleničky si dejte kostky ledu.

2. Přidejte Cointreau, prosecco a vydlabejte zhruba polovinu passion fruit i se semínky.

TIP: Pokud chcete kamarádky ohromit, připravte jim k drinkům infuzovanou vodu, protože na pitný režim se nesmí zapomínat. Stačí pouze do klasické vody přidat pár kousků jahod s mátou nebo maliny s borůvkami.

Dobré jídlo nesmí chybět – tip na jednoduché tapas

Vždycky, když připravuji nějaké pohoštění pro své přátele, snažím se tam zařadit spíše nějaké jednohubky nebo tapas a zeleninu. Tentokrát jsem připravila italské tyčinky Grissini , které jsem obalila prosciuttem a připravila k tomu avokádový dip. Na prkýnko jsem už pak jen přidala čerstvá rajčata a nakrájený kvalitní cheddar.

Tento styl pohoštění mám hrozně ráda a myslím, že na párty s blízkými je úplně nejlepší. Pokud chcete i něco sladkého, můžete připravit třeba cupcakes nebo dezert mini pavlova.

Připravte si:

• Grissini s prosciuttem a avokádovým dipem

• italské tyčinky Grissini

• kvalitní prosciutto

• 1 avokádo

• 1 jarní cibulka

• 2 cherry rajčata

• 60 g smetanového sýra (např. Lučina)

• sůl, pepř

• koriandr na ozdobu

• lískové oříšky na ozdobu

Jak na to?

1. Každou tyčinku obalte plátkem prosciutta.

2. Do vysoké nádoby si dejte vydlabaný vnitřek z avokáda, smetanový sýr a podle chuti osolte a opepřete.

3. Vše pomocí tyčového mixéru rozmixujte.

4. Poté přidejte nadrobno nasekanou jarní cibulku.

5. Z cherry rajčátek odstraňte středy, nakrájejte je na drobné kostičky a přidejte do avokádového dipu.

Avokádový dip naservírujte do misky a ozdobte koriandrem a nasekanými lískovými oříšky. Teď už se stačí jen naladit a vaše kamarádky mohou zazvonit u dveří. Užijte si večer s přáteli.

Článek pro nás připravila foodblogerka Romana Böhmová. Mrkněte pro další inspiraci na její blog Na skok v kuchyni.