Voskovaný ubrousek je skvělá alternativa k potravinové fólii, alobalu a mikrotenovým sáčkům. Do takového ubrousku si můžete zabalit nejen svačinu s sebou na výlet, ale i čerstvé pečivo, sýry nebo odřezky zeleniny a ovoce. Ty díky tomu nebudou osychat, ale ani se zapařovat v neprodyšném igelitu.
Ubrousek můžete navíc použít i jako víčko na
misku nebo krabičku, pokud ho v rukou zahřejete, dá se jednoduše vytvarovat podle nádoby, kterou potřebujete zakrýt.
Po použití stačí ubrousek opláchnout vodou nebo otřít hadříkem a nechat uschnout. Pokud se vám poruší vosková vrstva, dá se obnovit opětovným rozehřátím. A až ubrousek doslouží, můžete ho s klidným svědomím zkompostovat.
Na výrobu je možné použít už hotové látkové ubrousky anebo zrecyklovat kus plátna ze starého povlečení nebo košile.
•
Bavlněný ubrousek nebo může být i kousek neolemovaného bavlněného plátna obstřihnutého entlovacími nůžkami.
•
Včelí vosk v pecičkách nebo nastrouhejte ten vcelku. Kupte ho ideálně v bio kvalitě, přeci jen bude ve styku s potravinami.
•
Pečicí podložku,
plech, troubu a kuchyňskou stěrku.