Mid Season Sale | Ušetřete až 50 % →
Zahradní sezóna je tady | Vybavte se →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Jak se staví sen: Svěží bydlení s nádechem industriálního stylu

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Jaromír a Libuška se potkali na internetové seznamce a pouze jedna návštěva stačila k tomu, aby spolu zůstali pod jednou střechou. Vytvořili si život sami pro sebe a věřili tomu, že spolu zestárnou. Bohužel v prosinci Jaromír onemocněl a zemřel.

Ještě před tím se ale seznámil i s designérskou dvojicí Zuzkou a Viktorem, kterým předal svoje představy o novém bydlení a započatou práci na opravě domu.

Inspirujte se proměnou jeho přízemí, které se ujali designéři Zuzana Schubertová a Viktor Čikoš. Pořad Jak se staví sen můžete zhlédnout každý pátek ve 22:00 na TV Prima a na webových stránkách.

Otevřený a vzdušný prostor

V domě, ve kterém Libuška vyrůstala a strávila svůj život, obývali s Jaromírem první patro a rozhodli se, že si v přízemí vybudují bezbariérové bydlení na stáří s tím, že horní patro přenechají Libuščině dceři. Stihli ale jen připravit hrubou stavbu spodní části.

Designéři tak Jaromírovi vzdali hold tím, že se drželi představy pana Jaromíra o dispozičním uspořádání a designu.

Tím bylo vytvořit interiér s nádechem industriálního stylu, v němž nebudou chybět černé prvky.

Svěží prostor s nádechem industriálu

Spojujícím elementem celého přízemí se stala barevná paleta složená z černé, šedé a bílé, kterou designéři kombinovali se světlým dřevem, kovovými prvky a kamenným obkladem. Tím položili základy pro interiér s nádechem industriálního stylu.

Aby interiér nepůsobil fádně, osvěžili jej zářivou žlutou pohovkou, kterou lze jednoduše proměnit na pohodlné dvojlůžko. Kvůli snazší manipulaci vsadili designéři na set minimalistických konferenčních stolků v černé barvě.

Dostatek úložných prostor nabízí bílé skříně a komoda s koženkovými úchytkami. K útulnému dojmu zase přispěly polštáře, pléd a neotřelé kovové vázy.

Přízemí před proměnou

Přízemí po proměně

Krása skrytá v jednoduchosti

Celistvost prostoru udrželi designéři i v případě kuchyňského koutu. Černobílá linka v kombinaci se světlou dřevěnou zástěnou totiž působí velmi moderně a čistě, čemuž napomohly i vestavné spotřebiče.

Umístěním posezení ke kamenné stěně zase jemně oddělili kuchyni od obýváku. I v tomto případě dali přednost jednoduchosti. U židlí a stolu vsadili na elegantní tvar, osvědčený skandinávský design a kombinaci bílé barvy a světlého dřeva.

Záležet si dali i na výběru vhodného osvětlení, nechybí proto několik bodových stropních svítidel a zajímavý lustr nad jídelním stolem.

Černá jako spojovací element

Černá barva se stala hlavním tématem i pro nové vybudovanou koupelnu. Kromě sanity ji designéři využili i na několik a doplňcích – stojanu na ručníky, dávkovačích i podsvíceném zrcadle.

To vše doladili dlažbou a obkladem v barvě šedého betonu, čímž perfektně splnili koncept celkové proměny.

Industriální ráz podtrhly i kovové zárubně s posuvnými dveřmi a stojan na oblečení umístěný ve vstupní části přízemí.

Koupelna s chodbou před proměnou

Koupelna s chodbou po proměně

Tvůrci proměny

Proměnu tohoto interiéru měli na starosti designéři Zuzana Schubertová a Viktor Čikoš.