Bonami Days -15 % na nezlevněné produkty | Kód: BONAMIDAYS15 →
100 Kč pro vásRegistracePřihlášeníKošíkMenu

Jak se staví sen: Minimalistický interiér v přírodních tónech

Kateřina Chourová
Kateřina Chourová
Bonami Blogger

Paní Jana se po pěti letech manželství ocitla sama s dcerou Terezou a synem Honzou. Díky své obrovské pracovitosti a odhodlání se jí po rozvodu podařilo splatit manželovy dluhy a začít znovu. A i když jeho následná ztráta byla pro ni a její děti velice těžká životní zkouška, zůstala Jana svým blízkým oporou a vždy se jim snaží pomoci.

Inspirujte se proměnou bytu, které se ujaly designérky Jaroslava Hájková a Hana Šmejkalová. Pořad Jak se staví sen můžete zhlédnout každý pátek ve 22:00 na TV Prima a na webových stránkách.

Nadčasové bydlení v přírodních barvách

Dům začali manželé opravovat společně, avšak na rekonstrukci interiéru už nedošlo. Ale výraznější úpravy by byly potřeba. Koupelna je totiž už poměrně zastaralá a přízemí je zařízeno zejména nábytkem z druhé ruky.

Jana proto doufala, že jí designérky pomohou vytvořit čistý a vzdušný prostor.

Jejich úkolem proto bylo vybudovat jednoduchý, minimalistický, až nadčasový styl bydlení v přírodních barvách i motivech.

Minimalistický obytný prostor

Rekonstrukce se týkala zejména kuchyňské, obývací a jídelní části. Aby se prostor otevřel a provzdušnil, nechaly designérky zbourat i jednu příčku.

Moderní ráz kuchyně udala především linka v kombinaci bílé a světlého dřeva, která díky absenci horních dvířek působí minimalisticky.

Ústředním motivem obývací části se stala fototapeta s přírodním motivem, zarámovaná modulem z latí v dřevěném dekoru. Přírodní styl designérky doladily proutěnými dekoracemi, osvětlením a ratanovými taburety. Zelená barva se tak do celého interiéru propsala nejenom díky fotomotivu, ale i díky živým květinám.

Největším prvkem je sedací souprava, která svou barvou ladí s celým konceptem. Vzhledem k tomu, že se jedná o variabilní sedací soupravu, nabízí řadu možností polohování.

Ucelenému dojmu pomohly i nové podlahy v podobě lepeného vinylu.

Obývací prostor před proměnou

Obývací prostor po proměně

Podkrovní pracovna s mentolovými stěnami

V jedné z podkrovních místností vytvořily designérky i útulnou pracovnu. Jako základ zvolily většinu vybavení v bílé barvě, díky čemuž prostoru zajistily dostatečnou světlost. Tu doplnily svěží mentolovou barvou, kterou použily na dvou protilehlých stěnách pod šikminami.

Na několik málo metrů čtverečních se jim podařilo vměstnat prostorný pracovní stůl i čtecí kout, jenž tvoří vysoká knihovna a rozkládací křeslo.

Dekorace, ratanový koberec a lampy pak přispěly k vytvoření pohodového místa k práci i odpočinku.

Černobílá elegance pro koupelnu

Součástí proměny byla i výměna zárubní, které doplnily dveře v bílém matu s černou klikou. Černých doplňků se objevilo v interiéru několik. Například černá lavice v chodbě je praktickým i elegantním doplňkem.

Kompletní rekonstrukce se dočkala i koupelna se sousedící toaletou. Designérky zvolily dlažbu s obkladem v designu šedého kamene, kterou doladily černým umyvadlem a černou pračkou. Z koupelny pak odstranily sprchový kout, čímž získaly prostor pro vybudování plně funkčního prostoru.

Designérkám se tak podařilo na sto procent splnit jejich záměr: vytvořit nadčasový, minimalistický a vzdušný prostor, který dodá rodině novou energii a na jejich tvářích vykouzlí úsměv při každém návratu domů.

Chodba s koupelnou před proměnou

Chodba s koupelnou po proměně

Tvůrci proměny

Proměnu tohoto interiéru měly na starosti designérky Jaroslava Hájková a Hana Šmejkalová.